ανεμβολίαστοι

Δημιουργός εμβολίου AstraZeneca: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες

Ο Αντριου Πόλαρντ, εκ των δημιουργών του εμβολίου της Oxford AstraZeneca, τόνισε ότι η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων δύο φορές τον χρόνο «δεν είναι βιώσιμη».

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες», δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας στην Telegraph.

Ο Αντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), υπογράμμισε ότι «οι εμβολιασμοί θα πρέπει να στοχεύουν τις ευάλωτες ομάδες» αντί να χορηγούνται ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.

Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα προκειμένου να διαπιστωθεί «έαν, πότε και πόσο συχνά οι ευπαθείς ομάδες θα χρειαστούν συμπληρωματικές δόσεις», σημείωσε.

Ο Βρετανός ειδικός εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου για την Covid-19, σημειώνοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία πριν εκκινήσουν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε πολίτες άνω των 60 ετών, εργαζομένους στον τομέα Υγείας και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τόνισε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF ότι οι Γερμανοί «θα χρειαστούν τέταρτη δόση» κατά της Covid.

Αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας, ο Αντριου Πόλαρντ δήλωσε: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας» και «απλώς πρέπει να περάσει ο χειμώνας».

Γαλλία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, πιθανώς από το Καμερούν

«Κάποια στιγμή η κοινωνία πρέπει να ανοίξει», τόνισε ο Βρετανός επιστήμονας και πρόσθεσε: «Όταν ανοίξουμε, θα υπάρξει μια περίοδος έξαρσης των μολύνσεων και ο χειμώνας δεν είναι πιθανώς η καλύτερη εποχή γι’ αυτό».

Τέλος, προειδοποίησε σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι τα σχόλια πολιτικών μπορούν να προκαλέσουν πανικό. «Ας πούμε ότι οι δηλώσεις που έγιναν στην Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή κειμένου

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ