«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις» ανακοινώνει μερίδα εργαζομένων της ΕΡΤ

Όσα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ μετά την φωτογραφία με το γραπτό σημείωμα που κυκλοφόρησε στα social media.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με ένα σημείωμα τυπωμένο σε χαρτί απευθυνόμενο στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης. Το εν λόγω σημείωμα υποδεικνύει τι πρέπει να αποφύγουν όσον αφορά τις αναφορές στον πρωθυπουργό, αλλά και τι πρέπει να δείξουν.

Η φωτογραφία με τις SOS υποδείξεις:

Σε ανακοίνωση τους ο Νίκος Κορόβηλας, εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης, και η Κατερίνα Φρύσσα, εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων, αναφέρουν τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να  ποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό  γεγονός. Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας  μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία. Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ