cover black mirror trailers

Black Mirror – όλα τα trailer της νέας σεζόν!

Παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία του τέταρτου κύκλου της σειράς Black Mirror, το Netflix στην διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας κυκλοφόρησε trailer για κάθε ένα από τα έξι καινούρια επεισόδια. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν επίσημα από τον δημιουργό της σειράς, Charlie Brooker, οι πρωταγωνιστές αλλά και οι σκηνοθέτες του κάθε επεισοδίου. Αν και τα trailer είναι μικρά στο μέγεθός τους, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα θέματα και το ύφος της νέας σεζόν.

Αναλυτικά:

Επεισόδιο Crocodile

Μία γυναίκα προσπαθεί να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, χρησιμοποιώντας μία συσκευή που βοηθά τους αυτόπτες μάρτυρες να διεισδύσουν στις αναμνήσεις τους. Μπορεί όμως κάποιος να εμπιστευτεί τυφλά την μνήμη του όταν αυτή είναι εξ’ ορισμού τόσο επιρρεπής στο συναίσθημα και τον υποκειμενισμό; Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα λάβουμε στο επεισόδιο Crocodile, στο οποίο πρωταγωνιστούν η Andrea Riseborough (Bloodline) και η Kiran Sonia Sawar (Casualty). Την σκηνοθεσία υπογράφει ο John Hillcoat, ο οποίος είναι γνωστός κυρίως από την δουλειά του στην ταινία Lawless (2012).

Επεισόδιο Arkangel

Η ανάγκη μίας μητέρας να έχει μονίμως υπό την προστασία της το παιδί της βρίσκεται στο επίκεντρο του επεισοδίου Arkangel. Στο κοντινό μέλλον μία εταιρία εισάγει στο κεφάλι μικρών παιδιών ένα μηχάνημα το οποίο δίνει στους γονείς τους την δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται αυτά. Η γνωστή ηθοποιός Jodie Foster αναλαμβάνει την σκηνοθεσία του δυστοπικού Arkangel ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει η Rosemarie DeWitt (La la land).

Επεισόδιο Hang the DJ

Μία online εφαρμογή που προβλέπει τον χρόνο που θα διαρκέσει η γνωριμία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας σίγουρα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους προσπαθούν να βρουν το άλλο τους μισό. Στο επεισόδιο Hang the DJ βλέπουμε πως αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά και να εκνευρίσει τους χρήστες της ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε τις τρομακτικές ομοιότητες που έχει με το Tinder, το Bumble και άλλες παρόμοιες εφαρμογές που κυριαρχούν στις σημερινές κοινωνίες. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Tim Van Patten (Game of Thrones) ενώ τους πρωταγωνιστές υποδύονται η Georgina Campbell (Broadchurch) και ο Joe Cole (Peaky Blinders).

Επεισόδιο USS Callister

Η φετινή χρονιά διαθέτει μία ποικιλία σειρών με θέμα το διάστημα (Star Trek Discovery,The Orville, Inhumans) – το Black Mirror φυσικά δεν θα αποτελούσε εξαίρεση! Το επεισόδιο USS Callister παρουσιάζει τις περιπέτειες που βιώνει μία κοπέλα όταν γίνεται μέλος του πληρώματος του ομώνυμου διαστημόπλοιου. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου είναι ο Jesse Plemons (Fargo), η Cristin Milioti (How I Met Your Mother), ο Jimmy Simpson (Westworld) και η Michaela Coel (Chewing Gum) ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Toby Haynes (Sherlock).

Επεισόδιο Metalhead

Το επεισόδιο Metalhead παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα σε σύγκριση με τα προηγούμενα επεισόδια του Black Mirror: είναι γυρισμένο ολόκληρο σαν μία ασπρόμαυρη ταινία. Το σενάριο ουσιαστικά αποτελεί μία ιστορία επιβίωσης – μία γυναίκα γίνεται θήραμα ενός κυνηγετικού σκύλου. Τι είδους πλάσμα είναι όμως αυτό το «σκυλί» και γιατί είναι τόσο επικίνδυνο; Στο επεισόδιο πρωταγωνιστεί η Maxine Peake, που είναι γνωστή κυρίως από την συμμετοχή της σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο David Slade (Hannibal).

Επεισόδιο Black Museum

Το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν φαίνεται αρκετά πιο σκοτεινό από τα υπόλοιπα. Μία κοπέλα επισκέπτεται ένα μουσείο που περιέχει πολλά και διαφορετικά αντικείμενα πραγματικών εγκλημάτων και μαθαίνει την φρικιαστική ιστορία τριών από αυτά. Στο trailer οι σταθεροί φαν της σειράς θα θυμηθούν το επεισόδιο White Bear, καθώς εμφανίζεται η εικόνα της δολοφόνου Victoria Skillane, η οποία είχε κεντρικό ρόλο σε αυτό. Την σκηνοθεσία του Black Museum επιμελείται ο Colm McCarthy (Ripper Street) ενώ πρωταγωνιστούν ο Douglas Hodge (The Night Manager) και η Letitia Wright (Doctor Who).

Κείμενο: Θοδωρής Κανάκης (Lavart)

 

Πηγή Φωτογραφιών

Επικαιρότητα

μοιρασου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email