Search
Close this search box.

Αθήνα: Θεατρικές πρεμιέρες από 24/4 έως 30/4

Περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις (ναι καλά διαβάσατε!), μια ηχηρή πρεμιέρα (Η τάξη μας) στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και πλήθος σύγχρονων θεατρικών έργων, όπως  ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία του Δημήτρη Δημητριάδη και το Das Kapital (το κεφάλαιο) του Ντίνου Νικολάου, είναι ο απολογισμός του θεατρικού οδηγού της Αθήνας γι’ αυτήν την εβδομάδα 24/4-30/4. Ποικιλομορφία και πρωτοπορία τα χαρακτηριστικά του, καθώς απουσιάζουν πλήρως τα κλασικά έργα, με μοναδική εξαίρεση τον Εραστή του εμβληματικού Χάρολντ Πίντερ.

 

Η τάξη μας του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Εθνικό Θέατρο

Eίναι η συγκλονιστική ιστορία δέκα Πολωνών συμμαθητών – πέντε Καθολικών και πέντε Εβραίων – ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία και φτάνοντας μέχρι τον θάνατο, όπως περιγράφεται μέσα από 14 μαθήματα (σκηνές), στα οποία ο κάθε πρωταγωνιστής αφηγείται τη δική του ιστορία, όπως εκείνος τη βίωσε. Παρέα, ανεμελιά, κοινά όνειρα μέχρι τη στιγμή που ξεσπά ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Οι θρησκευτικές και εθνικές διαφορές βγαίνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν προστριβές, με τις σχέσεις των δέκα φίλων σταδιακά να κλονίζονται και το μίσος να κάνει την εμφάνισή του, σκορπώντας αδιανόητη φρίκη. Γείτονες, φίλοι και γνωστοί στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου και σύσσωμη η μικρή κοινωνία εναντίον των Εβραίων συμπολιτών, καθώς o ναζισμός και η εισβολή των Γερμανών ήταν απλώς η αφορμή για να αναδυθεί ο αντισημιτισμός, τα κίνητρα και οι κτηνώδεις πόθοι που σιγόβραζαν από χρόνια, οδηγώντας σε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες της χώρας…Το έργο του Πολωνού συγγραφέα Ταντέους Σλομποντζιάνεκ, που αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα κειμένου της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο το στίγμα του πολέμου, που χαρακώνει ζωές αλλά και κοινωνίες ολόκληρες, γεννώντας ένα πολύπλοκο και αιώνιο «γιατί;». Δράστες, θύματα και επιζώντες έρχονται στη λιτή σκηνή για μια καθηλωτική εξομολόγηση που μεθοδεύεται εύστοχα από τον έμπειρο σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι πρόκειται για αληθινά γεγονότα. Η Τάξη μας, ένα έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανεβαίνει από την Πέμπτη 27 Απριλίου ως η τρίτη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου τη φετινή σεζόν και αναμένεται να προσελκύσει σύσσωμο το αθηναϊκό κοινό.


You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Στίχοι τραγουδιών: Σωτήρης Τριβιζάς
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μεζόπουλος Μάκης

Μουσικός επί σκηνής (ακορντεόν): Γιώργος Σχοινάς

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Γαλανάκης Κώστας, Κωνσταντίνου Καίτη, Μαγουλιώτης Βασίλης, Μαυρόπουλος Αλέξανδρος, Νταλιάνης Γιάννης, Οικονομίδου Ράνια, Παναγιωτίδης Άλκης, Πάνου Θέμης, Πυρπασόπουλος Γιώργος, Τάκαλου Κωνσταντίνα

INFO

Από 27 Απριλίου έως 28 Μαΐου στο Εθνικό θέατρο- κεντρική σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2105288170-171, 2107234567
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο στις 20.00
Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό/νεανικό έως 28 ετών) και 5 ευρώ (ανέργων)
Διακεκριμένη ζώνη:
Πλατεία 1η–3η σειρά και Α΄ εξώστης 1η σειρά: 25 ευρώ
Πλατεία 4η–6η σειρά 20 ευρώ
Β΄ εξώστης: 10  ευρώ
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13 ευρώ 

 

O γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δούλου στο Tempum Verum Εν Αθήναις

Ο τύραννος της Σικελίας, Λορέντζο Λαλίνι, συντάσσει τη διαθήκη του με την οποία αφήνει όλη του την περιουσία στο νόθο γιο, αρνούμενος να αλλάξει την απόφασή του ακόμη και όταν πληροφορείται ότι οι δύο νόμιμοι γιοι του σχεδιάζουν να τον εξοντώσουν. Έτσι, προκειμένου να λύσει τον «κόμπο» που ο ίδιος δημιούργησε καλεί τον Αθηναίο φιλόσοφο Αρίσταρχο, ο οποίος αμέσως αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Η συνάντησή του όμως με το νόθο γιο θα αποβεί μοιραία και έτσι ο σωτήρας που περίμενε ο τύραννος να βάλει τέλος στο αδιέξοδο θα μετατραπεί σε ανθρωπόμορφο τέρας…H αλλόκοτη αυτή ιστορία, που αντικατοπτρίζει έμπρακτα την βαθιά αντισυμβατική γραφή του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα της γενιάς του, Δημήτρη Δημητριάδη, κινείται γύρω από κλασικές «δημητριαδικές» έννοιες όπως ο έρωτας, ο άνθρωπος, η εξουσία αλλά και ο θάνατος, αναδεικνύοντας δίπολα, όπως σκοτάδι – φως, σώμα -πνεύμα, θύτης – θύμα, για να καταλήξει στην απόλυτη καταστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης. Το ακυκλοφόρητο αυτό τολμηρό έργο, ανεβαίνει ως παραγωγή της εταιρείας θεάτρου λευκήΣΚΗΝΗ και την σκηνοθεσία υπογράφει ο ιδρυτής της, Γιώργος Δούλος.  Ο γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία, παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους, κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 24 Απριλίου στη θεατρική σκηνή του Tempum Verum Εν Αθήναις και αξίζει αδιαμφισβήτητα την προσοχή των θεατρόφιλων της πόλης. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Κοστούμια: Γιώργος Δούλος
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Δούλος – Νίνα Σκριβάνου
Δραματολόγος – Ηχητική δραματουργία: Νίνα Σκριβάνου
Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής: Νίνα Σκριβάνου
Εκτέλεση παραγωγής: Constantly Productions

Παίζουν: Μαρία Αποστολακέα, Κλήμης Εμπέογλου, Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα, Ηρώ Κισσανδράκη, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Νικόλας Παπαευθυμίου, Δημήτρης Τσεσμελής 

INFO

Από 24 Απριλίου έως 23 Μαΐου στο Tempus Verum Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 3425170
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ και 5 ευρώ ατέλειες

 

Das Kapital [a model] σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ντίνου Νικολάου στο Σύγχρονο Θέατρο

Tρεις άνθρωποι, τρεις διαφορετικές φιγούρες συνυπάρχουν σε ένα περίεργο, pop art κόσμο, κυριευμένες από κακή διάθεση και απογοήτευση. Το έργο ακολουθεί σχολαστικά την καθημερινότητά τους, περιγράφοντάς μας πώς ξυπνάνε, πώς εργάζονται, πώς τρώνε, πώς περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο, πώς ερωτεύονται, πώς σχεδιάζουν το μέλλον. Η πόλη, που δεν σταματά ποτέ να μεταβάλλεται και ορίζει πώς θα ζήσουμε, και από την άλλη ο άνθρωπος, μόνο και αβοήθητο ζώο, μπλεγμένο ανάμεσα στις επιταγές των αλλαγών και στον εύθραυστο συναισθηματικό του κόσμο. Αυτό είναι το Das Kapital…

Το ολοκαίνουργιο έργο του Ντίνου Νικολάου, κατασκευασμένο ως μια καρτουνίστικη όπερα όπου θέατρο και μουσική γίνονται ένα, εικονογραφεί τον σύγχρονο άνθρωπο κα την κατασκευασμένη δυτική κοινωνία του, αναζητώντας τους τρόπους εκείνους με τους οποίους θα μπορέσει να καταστεί δυνατή η ουσιαστική επικοινωνία και η μελλοντική αλλαγή. Η παράσταση, γροθιά στο βόλεμα και την αλλοτρίωση του δυτικού τρόπου ζωής, ντύνεται μουσικά από τον νεαρό πρωτοποριακό καλλιτέχνη Lowtronik και παρουσιάζεται από την Δευτέρα 24 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

You are currently viewing a placeholder content from Vimeo. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Σύλληψη – σκηνοθεσία: Ντίνος Νικολάου
Μουσική σύνθεση: Lowtronik
Σχεδιασμός σκηνικού χώρου: Ντίνος Νικολάου, Μάριος Γαμπιεράκης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μαργαρίτα Δοσούλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Μανόλης Βιτσαξάκης
Βοηθός σκηνοθέτη – οργάνωση παραγωγής: Μάγδα Γκουβέρου
Ζωγραφική σκηνικών αντικειμένων: Μαρία Ηλία

Παίζουν: Περικλής Ασημακόπουλος, Νίκος Δραγώνας, Φοίβος Παπαδόπουλος

INFO

Από 24 Απριλίου έως 24 Μαΐου στο Σύγχρονο θέατρο, Ευμολπίδων 45, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3464380
Ώρες Παραστάσεων: κάθε Δευτέρα στις 21.00
Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά 1/5
Εισιτήρια: γενική είσοδος 14 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ

 

Ο Εραστής του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη στο Θέατρο Τέχνης

O Ρίτσαρντ και η Σάρα, ένα ευκατάστατο ζευγάρι, ζει απομονωμένο σε μια εξοχική κατοικία στη Βρετανία, τηρώντας τα αστικά στερεότυπα που θέλουν εκείνον να έχει μια δουλειά με κύρος και χρήμα και εκείνη να αποτελεί υπόδειγμα συζύγου, που φροντίζει το αψεγάδιαστο σπιτικό. Η ερωτική τους ζωή αποτελεί τη μοναδική παραφωνία στο ιδανικά καμωμένο σκηνικό τους. Η – από κοινού! – προτεινόμενη λύση, ακραία: η Σάρα βρίσκει εραστή και είναι ελεύθερη να τον δέχεται στο σπίτι, όποτε εκείνη επιθυμεί. Κατά πόσο όμως είναι διακριτά τα όρια ανάμεσα στο παιχνίδι και το αληθινό πάθος; Η ευθραυστότητα του ανθρώπου μάλλον επικρατεί…

Το σύγχρονο έργο του Χάρολντ Πίντερ προσφέρει στον καθένα από μας την θέαση της ωμής, σκληρής και άβολης αλήθειας που κρύβουμε μέσα μας, της ενοχής και του φόβου που μπολιάζει στην ψυχή μας και δεν καταβάλλουμε προσπάθεια να βγει, γιατί πολύ απλά η σιωπή και η αδράνεια ήταν πάντοτε η εύκολη λύση. Ο Εραστής, η πολυαναμενόμενη παράσταση που σκηνοθετείται από την ηθοποιό Μίνα Αδαμάκη, η οποία επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στον «τόπο του εγκλήματος», στο θέατρο εκείνο από το οποίο ξεκίνησε δειλά την υποκριτική της πορεία, ανεβαίνει από την Δευτέρα 24 Απριλίου στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σκηνικού & Κοστουμιών – Φωτισμοί – Μουσικές Επιλογές: Μίνα Αδαμάκη
Επιμέλεια Κίνησης: Καλλιόπη Σίμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κλεάρχου
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευτυχία Γιακουμή

 INFO

Από 24 Απριλίου έως 30 Μαΐου στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν (υπόγειο), Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3228706
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο) και 5 ευρώ (ανέργων)

 

Ο παπαγάλλος μου της Σοφίας Τρικούπη σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου στο θέατρο Σφενδόνη

Το έργο είναι γραμμένο τον Αύγουστο του 1903, μια ημέρα μετά τον θάνατο του μικρού Πουλιού, ενός αφρικανικού παπαγάλου, δώρο κάποιου φίλου του Χαρίλαου Τρικούπη από τη Ζανζιβάρη. Το εξωτικό πουλί, το οποίο ο ίδιος υπεραγαπούσε, έγινε σταδιακά – με τον τρόπο του – ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του μεγάλου πολιτικού. Το κείμενο, άκρως αισθαντικό και τρυφερό, αποδεικνύει την λεπτότητα αισθημάτων και το ήθος που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος του πολιτικού χώρου, ενώ ταυτόχρονα εξυμνεί στον υπέρτατο βαθμό τον αδερφό της συγγραφέως και σπουδαίο πολιτικό ηγέτη, Χαρίλαο Τρικούπη. Η παράσταση Ο παπαγάλλος μου, θεατρική διασκευή που απόλαυσε το αθηναϊκό κοινό για δύο γεμάτους μήνες και σκηνοθετείται από την Άννα Κοκκίνου, επανέρχεται από την Παρασκευή 28 Απριλίου στο θέατρο Σφενδόνη.

Συντελεστές
Κείμενο: Σοφία Τρικούπη (1903)
Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου
Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Φλέσσας, Άννα Κοκκίνου
Σκηνικά- Κοστούμια: Laurice Lotfy
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Επεξεργασία ήχων: Μηνάς Εμμανουήλ

Παίζουν: Άννα Κοκκίνου, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος

INFO

Από 28 Απριλίου έως 28 Μαΐου στο θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Αθήνα
Τηλέφωνο: 215 515 8968
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια: γενική είσοδος 15 ευρώ

 

Η Οπερέττα σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό θέατρο

Ο κόμης Αρισταίος σχεδιάζει να αποπλανήσει την όμορφη Αλμπερτίνα, καθώς η ομορφιά κινεί τα νήματα και στη δική μας περίπτωση ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές. Το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία αλλά θα πυροδοτήσει μια σειρά εξωφρενικών γεγονότων, όπου η απλότητα και η «γύμνια» μάχονται την μόδα και το εφήμερον του χαρακτήρα της, σατιρίζοντας τα κοινωνικά και ηθικά ιδεώδη. Το ευφάνταστο και άκρως επίκαιρο έργο του Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς, στο οποίο βασίζεται η παράσταση, παίρνει το όνομα «οπερέττα» ακριβώς για να αναδείξει την ελαφρότητα, η οποία διακρίνει άλλωστε και το μουσικό αυτό είδος. Η τέταρτη παραγωγή του θεάτρου REX για τη φετινή σεζόν είναι γεγονός, ακούει στο όνομα Οπερέττα, σκηνοθετείται από τον Νίκο Καραθάνο και παρουσιάζεται – για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο και τη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη – από το Σάββατο 29 Απριλίου, έχοντας στη φαρέτρα του ένα δοκιμασμένο καστ ηθοποιών.

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
Διασκευή: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Αστερής
Σκηνικά-κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπιτούνη
Βοηθοί σκηνογράφου: Μυρτώ Λάμπρου, Δημήτρης Αγγέλης, Τζίνα Ηλιοπούλου
Βοηθοί ενδυματολόγου: Στέλλα Γάσπαρη-Κάκαρη, Μαρίνα Μουρτζή, Λίνα Σταυροπούλου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Νίκος Καραθάνος, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νάντια Κοντογεώργη, Κώστας Κορωναίος, Νίκος Λεκάκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλης, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Μουσικοί επί σκηνής:

Ilya Algaer (κοντραμπάσο), Γιώργος Δούσος (γκάιντα, καβάλ, ντουντούκ, κλαρίνο, φλάουτο), Διονύσης Κοκόλης ( τρομπέτα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Κώστας Νικολόπουλος ( κιθάρα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος ( τρομπόνι), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Άγγελος Τριανταφύλλου (πιάνο).

INFO

Από 29 Απριλίου έως 28 Μαΐου στο Θέατρο Rex – Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη (Εθνικό θέατρο), Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103305074
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο στις 20.00
Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή γενική είσοδος 15 ευρώ
Διακεκριμένη ζώνη
Πλατεία 1η–3η σειρά εκτός πλαϊνών θέσεων: 25 ευρώ
Πλατεία 4η–6η σειρά εκτός πλαϊνών θέσεων: 20 ευρώ
Β΄ εξώστης :5 ευρώ
Φοιτητικό / νεανικό: 10 ευρώ
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 10 ευρώ
Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή στα 13 ευρώ

 

4.48 Ψύχωση της Σάρας Κέιν σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο θέατρο Θησείον

Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο μονόλογο, όπου τέσσερις γυναικείες φωνές, τρεις ηθοποιοί και μια μουσικός που συμμετέχει ενεργά στη θεατρική δράση, ενώνονται σε μία κοινή φωνή για να μας μεταφέρουν στις πρώτες πρωινές ώρες της μέρας, λίγο πριν την ανατολή, λίγο πριν την… αυτοκτονία – σε αυτόν τον σκορπισμένο και παράδοξο κόσμο των απανταχού διαταραγμένων ανθρώπινων ψυχών που έρχονται συνειδησιακά επί σκηνής για να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τον εαυτό τους και ύστερα να μας αποχαιρετήσουν. Το συγκλονιστικό αυτό έργο, γραμμένο μοναδικά με την σκληρότητα αλλά και την τόλμη που χαρακτηρίζει τη γλώσσα της συγγραφέως, Σάρα Κέιν, παρουσιάζεται από την ομάδα Θέατρο Δωματίου, που ιδρύθηκε από την ηθοποιό και σκηνοθέτη Άντζελα Μπρούσκου και την επίσης ηθοποιό, Παρθενόπη Μπουζούρη το 1993. Η παράσταση, που διαγράφει μια άκρως επιτυχημένη πορεία από το 2013 με σταθμούς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, επιστρέφει στην πόλη και ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι του Θησείον από την Πέμπτη 27 Απριλίου, για οκτώ μόλις εμφανίσεις.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-μετάφραση-κάμερα-σχεδιασμός χώρου:  Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική -σχεδιασμός ήχου: Nalyssa Green
Φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου
Παίζουν: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Nalyssa Green

INFO

Από 27 Απριλίου έως 7 Μαΐου στο θέατρο Θησείον, Τουναβίτου 7, Ψυρρή
Τηλέφωνο: 210 3255444
Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη έως Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.30
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων/65+/ΑΜΕΑ) και 5 ευρώ (ατέλειες)

 

Ηearing σε κείμενο και σκηνοθεσία Amir Reza Koohestani στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Πώς είναι άραγε να μην είσαι ελεύθερος; Πώς είναι να φυλακίζεται η νιότη; Τέσσερις γυναίκες με τσαντόρ, ένα κράνος-κάμερα, βγαλμένο σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ως σκηνική επιλογή, και μια ανδρική φωνή που δεν έπρεπε να ακουστεί συνθέτουν το συγκλονιστικό και πολύπλοκο πάζλ της ιστορίας μας. Το έργο του πολυβραβευμένου Ιρανού δραματουργού Amir Reza Koohestani, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ένα τυπικό «έγκλημα» για την ιρανική κοινωνία, όταν ακούγεται σε μια φοιτητική εστία της Τεχεράνης η απαγορευμένη ανδρική φωνή και στην συνέχεια ακολουθούν ανακρίσεις, φόβος και καταστολή, σκιαγραφώντας την σκληρή πραγματικότητα της χώρας. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της παράστασης ήταν το ντοκιμαντέρ Homework (1989) ενός ομοεθνούς κινηματογραφιστή, του Αμπάς Κιαροστάμι, που βασίστηκε σε μαρτυρίες τρομοκρατημένων μαθητών. Το λιτό Hearing, της διαφορετικότητας αλλά και της ελευθερίας, είναι το δεύτερο έργο του Ιρανού συγγραφέα και σκηνοθέτη που έρχεται στην Ελλάδα μετά το Μέσα στα σύννεφα το 2012 και φιλοξενείται στη μικρή σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, για τρεις παραστάσεις, στις 28, 29 και 30 Απριλίου.

Συντελεστές
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Amir Reza Koohestani
Βοηθός Σκηνοθέτη: Mohammad Reza Hosseinzadeh
Βίντεο: Ali Shirkhodaei
Μουσική: Ankido Darash & Kasraa Paashaaie
Ήχος: Ankido Darash
Σχεδιασμός Φωτισμών: Saba Kasmaei
Σχεδιασμός Σκηνής: Amir Reza Koohestani, με τη βοήθεια της Golnaz Bashiri
Κοστούμια & Σκηνικά αντικείμενα: Negar Nemati
Δεύτερος Βοηθός: Mohammad Khaksari
Διευθυντής Σκηνής: Mohammad Reza Najafi
Βοηθός Ενδυματολόγου: Negar Bagheri
Παραγωγή: Mehr Theatre Group
Συμπαραγωγή: La Bâtie – Festival de Genève (Ελβετία), Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt am Main (Γερμανία), BOZAR – Centre for Fine Arts Brussels (Βέλγιο)
Διεύθυνση παραγωγής: Mohammad Reza Hosseinzadeh & Pierre Reis
Διεύθυνση ομάδας & περιοδείας: Pierre Reis

Ερμηνεύουν: Mona Ahmadi, Ainaz Azarhoush, Elham Korda, Mahin Sadri

INFO

Aπό 28 έως 30 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση-μικρή σκηνή, Συγγρού 107, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 900 5 800
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: κανονικό 7-12 ευρώ
Μειωμένο, μικρή παρέα (5-9 άτομα): 10 ευρώ, μεγάλη παρέα (10+ άτομα) : 9 ευρώ
ΑΜΕΑ και άνεργοι: 5 ευρώ και συνοδός ΑΜΕΑ: 7 ευρώ

 

Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άνδρες του David Foster Wallace σε σκηνοθεσία Σοφίας-Μαρίας Κικιλίντζια & Σταυρούλας Κοντοπούλου & Ζωής Μυλωνά στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Τρείς γυναίκες υποδύονται άνδρες που μιλούν για τις γυναίκες και τον ρόλο τους στην κοινωνία σε ένα τρομερά αλλόκοτο περιβάλλον, βγαλμένο από μια άλλη πραγματικότητα. Όλοι αυτοί οι «απαίσιοι άνδρες» επιδίδονται, άθελά τους ή μη, σε μια προσωπική εξομολόγηση που αποκαλύπτει την αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και την δυσκολία σύναψης αληθινών και ουσιαστικών ερωτικών σχέσεων. Το βαθύτατα ανθρώπινο έργο του Αμερικανού συγγραφέα David Foster Wallace, ο οποίος διακρίνεται για την ευαισθησία και το ανεπιτήδευτο χιούμορ της γραφής του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Κ. Αλέξη Αλάτση και σκηνοθεσία των τριών νεαρών πρωταγωνιστριών του: Σοφία-Μαρία Κικιλίντζια, Σταυρούλα Κοντοπούλου και Ζωή Μυλωνά. Η καινοτόμα αυτή παράσταση ανεβαίνει από την Δευτέρα 24 Απριλίου στη Β΄ σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.

Συντελεστές
Ιδέα/σύλληψη: Ζωή Μυλωνά
Μετάφραση: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαρία Κικιλίντζια, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Ζωή Μυλωνά
Σκηνογραφία/Σκηνικά αντικείμενα/Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Μουσική/Ηχητικές συνθέσεις: Ζωή Μυλωνά
Φωτισμός: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Viewpoints training/ Καλλιτεχνική συνεργασία: Ρεβέκκα Τσιλικαρίδου

Παραγωγή: KART Productions

Παίζουν: Σοφία Μαρία Κικιλίντζια, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Ζωή Μυλωνά

INFO

Από 24 Απριλίου έως 6 Ιουνίου στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-β΄ σκηνή, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 210 8838727
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ανέργων/ατέλειες)

 

Αγαπητέ Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μπαριτάκη στο Faust

Βασισμένο σε πολλά διαφορετικά αποσπάσματα διηγημάτων του εμβληματικού Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, όπως τα Αλογίσιο Επώνυμο, Γραφειοκρατία, Επισκέπτης, το έργο συνθέτει την προβληματική της κοινωνίας της Ρωσίας του 19ου και 20ου αιώνα, αναδεικνύοντας αέναα ζητήματα της ανθρώπινης φύσης, όπως η ζωή, ο έρωτας, ο θάνατος, σε πλήρη αντιστοιχία με το σήμερα. Άλλωστε σε τίποτε δεν απέχει η τωρινή μας πραγματικότητα από την τσεχωφική. Το επίκαιρο – όσο ποτέ – Αγαπητέ Τσέχωφ ανεβαίνει κάτω από την δραματουργική επιμέλεια της νεοσύστατης και πολλά υποσχόμενης θεατρικής ομάδας ΑντιΣτροφή, ενώ την σκηνοθετική οπτική υπογράφει η Ειρήνη Μπαριτάκη. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Απριλίου στη σκηνή του πολυχρωματικού Faust.

Συντελεστές
Διηγήματα: Αλογίσιο Επώνυμο – Η Δειλή – Γραφειοκρατία – Επισκέπτης – Ταραχή – Η Χορωδός – Γιέγκερ
Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μπαριτάκη 
Μουσική επιμέλεια: Λήνα Ψυχογιού
Σκηνικά / Κοστούμια: Σοφία Βάσο
Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
Τρέιλερ: Φανούριος Καζάκης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Ομάδα Αντιστροφή

Ηθοποιοί: Χρήστος Διονυσόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δανάη Δήμητρα Καρρά, Κύρα Καρυτινού, Ιάκωβος Μηνδρινός, Φιλίππα Σκούρτη, Αλεξία Στολιδάκη, Θεόδωρος Χιντζίδης

INFO

Από 26 Απριλίου έως 25 Μαΐου στο Faust, Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Θησείο
Τηλέφωνο: 210 3234095
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (ανέργων/ΑΜΕΑ)

 

Η μπαλάντα της φρίκης σε σκηνοθεσία Άγι Παίκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρόκειται για γράμμα της 26χρονης αντιδικτατορικής αγωνίστριας Ηλέκτρας Παπά, φοιτήτριας Καλών Τεχνών, για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι βασανίστηκε απάνθρωπα κατά την περίοδο της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο θεατρικός αυτός μονόλογος, τον οποίο αναλαμβάνει να μετουσιώσει ερμηνευτικά η Φανή Πέτσα, μεταφέρει επί σκηνής το κλίμα της εποχής και θυμίζει φρικαλέες καταστάσεις που συχνά αποσιωπώνται από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας. Η βιογραφική παράσταση φιλοξενείται για δύο ημέρες, Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Απριλίου, στη σκηνή Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/ σκηνογραφική επιμέλεια: Άγις Παίκος
Ερμηνεία: Φάνη Πέτσα

INFO

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Μια εξαιρετικά απλή δουλειά του Κωνταντίνου Δ. Τζαμιώτη σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση στο Studio Μαυρομιχάλη

Ήρωας μας ο Ευστράτιος Ευστρατίου, ένας επαγγελματίας ταριχευτής, ο οποίος δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη ενώ βρίσκεται στο εργαστήριό του, ικανή να τον «ξεβολέψει» από την καθημερινότητα και να δημιουργήσει ραγδαίες αλλαγές. Παρέα με το ραδιόφωνό του, που τόσο αγαπά, θα ξετυλίξει ενδόμυχες σκέψεις, παράπονα και απωθημένα σε μια ουσιαστική εξομολόγηση, που φέρνει στην επιφάνεια αλληγορικά ζητήματα που αφορούν την πραγματικότητα και το πώς την αντιλαμβανόμαστε, τα όνειρα και την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας από μας για να τα πετύχει. Το πολυμεταφρασμένο έργο του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 στο πλαίσιο του θεσμού «Θεατρικά Αναλόγια», σκηνοθετείται από τον Ορέστη Τάτση και φιλοξενείται από την Τετάρτη 26 Απριλίου – και για δέκα παραστάσεις – στο Studio Μαυρομιχάλη.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης
Σκηνικά -κοστούμια: Κώστας Γράβος
Φωτισμοί:  Βαγγέλης Νάνος
Μουσική επιμέλεια/ραδιοφωνική παραγωγός: Θάλεια Καραμολέγκου
Ηχολήπτης: Γιάννης Σκανδάμης
Διαβάζει ο Στάθης Κόκκορης
Κατασκευή Σκηνικού: Λευτέρης Βουρεκάς, Κώστας Γράβος
Κατασκευή ομοιώματος: Βασιλική Κήτα
Φωτογραφίες/teaser: Χρήστος Πετρόπουλος
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Λαμπρούλα Νικολοπούλου

Στο ρόλο του Ευστράτιου Ευθυμίου ο Δημήτρης Μηλιώτης

INFO

Από 26 Απριλίου έως 7 Μαΐου στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 6453330
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.15
Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος και 5 ευρώ φοιτητικό

 

Τα πέντε στοιχεία σε σκηνοθεσία Άννας Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση η οποία βασίζεται στη θεωρία του Ησίοδου για τα πέντε θεμελιώδη στοιχεία: αέρας, φωτιά, νερό, γη και το άγνωστο πέμπτο στοιχείο, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν και τους συνδετικούς κρίκους με τα τραγούδια που ερμηνεύει η πρωταγωνίστρια επί σκηνής. Η παραδοσιακή μουσική παντρεύεται με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά ακούσματα και τις τεχνικές τους, σε μια ξεχωριστή performance που κινείται διαφορετικά, έξω από τα συνηθισμένα θεατρικά καλούπια. Την σκηνοθεσία αλλά και την ερμηνεία επιμελείται η ταλαντούχα Άννα Μπουρμά, ενώ πολλά από τα τραγούδια υπογράφει ο πατέρας της, στιχουργός και συνθέτης, Τάκης Μπουρμάς. Τα πέντε στοιχεία, παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς σε αυτή τη δίχρονη πορεία της, επανέρχεται για δύο Τετάρτες, 26 Απριλίου και 3 Μαΐου, στο θέατρο Αλκμήνη.

Συντελεστές
Κείμενα, ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα: Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά: Γιώργος Μακρής
Ήχος: Νίκος Γεωργίου
Φώτα: Μανώλης Μπράτσης & Άννα Μπουρμά
Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Φωτογραφίες αφίσας: Γιάννης Μαργετουσάκης
Body painting: Κατερίνα Βλάχου
Παραγωγή: AFM records | Θεοδόσιος Φράγκος
Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις: Χρήστος Καρυώτης

INFO

Από 26 Απριλίου έως 3 Μαΐου στο θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 210 342865
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη στις 21.15
Εισιτήρια: γενική είσοδος 10 ευρώ

 

Ακόμη: 

Ιοκάστη του Γιάννη Κοντραφούρη, ένα ιδιαίτερο έργο που διασκευάζεται και σκηνοθετείται από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο ανεβαίνει από την Κυριακή 30 Απριλίου (έως 18 Ιουνίου) στο θέατρο Άττις, Λεωνίδου 7, Πλ. Ομονοίας-Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 2103225207
Ώρες Παραστάσεων: Κυριακή 30 Απριλίου στις 20:00
Κυριακή 28 Μαΐου στις 19:00
Κυριακή 18 Ιουνίου στις  20:00
Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος

 

Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ, το έργο που αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα θεάτρου του παραλόγου και σκηνοθετείται από την Νέλλη Καρρά, κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 24 Απριλίου στο Faust, Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Θησείο
Τηλέφωνο: 2103234095
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό) , 7 ευρώ (φοιτητικό/65+) και 5 ευρώ (ανέργων/ΑΜΕΑ/ατέλειες)

 

Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη, μια παράσταση-πρωτοβουλία δέκα ηθοποιών προτάσσοντας τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, ανεβαίνει την Δευτέρα 24 Απριλίου στο Σπίτι του Ηθοποιού, Αλκαμένους 175 & Θήρας, Πλ. Κολιάτσου
Τηλέφωνο: 2105226132
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα 24 Απριλίου στις 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Κρήτες του Ευριπίδη, το αινιγματικό έργο του κορυφαίου Έλληνα τραγικού παρουσιάζεται από την Πέμπτη 27 Απριλίου, και για τρεις μόλις παραστάσεις, στο θέατρο Άβατον, Ευπατρίδων 3, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2103412689
Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό) και 7 ευρώ (μειωμένο)

 

Ελιγμοί του Eduardo Galan, το κοινωνικό έργο του Ισπανού συγγραφέα παρουσιάζεται – για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Τετάρτη 26 Απριλίου στο θέατρο 104, Ευμολπίδων 41, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2103455020
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.30
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων) και 5 ευρώ (ατέλειες)

 

Χαρτοπόλεμος του Βαγγέλη Ρωμνιού, το μοντέρνο κωμικοτραγικό θρίλερ, που σκηνοθετείται από τον Γιώργο Παλούμπη, παρουσιάζεται από την Τρίτη 25 Απριλίου στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια
Τηλέφωνο: 210 7223010
Ώρες Παραστάσεων: μέχρι 2 Μαΐου κάθε Τρίτη στις 21.30
Από 8/5 έως 23/5 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο) και 5 ευρώ (ανέργων/ατέλειες)
Προπώληση στα 10 ευρώ

 

Η αρχή χωρίς το τέλος, η μουσικοθεατρική παράσταση, μετά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έρχεται για δύο ακόμη εμφανίσεις από την Πέμπτη 27 Απριλίου στο θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 210 342865
Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη (27 Απρ. και 4 Μαΐου) στις 21.30
Εισιτήρια: γενική είσοδος 10 ευρώ

 

Θα σε πάρει ο δρόμος του Σάκη Σερέφα. Δέκα μικρές καθημερινές ιστορίες, που σκηνοθετούνται από την Στέλλα Σερέφογλου, έρχονται από την Δευτέρα 24 Απριλίου στη σκηνή του θεάτρου 104, Ευμολπίδων 41, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2103455020
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (μειωμένο)

 

Βreath του Σάμουελ Μπέκετ, η παράσταση, την σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο Νύσος Βασιλόπουλος, κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 24 Απριλίου στο θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 2106460748, 6981701416
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ανέργων/ατέλειες)

 

Bataclan, μια performance – αφιέρωμα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι που παρουσιάζεται, σε επιμέλεια Δημοσθένη Αγραφιώτη, την Παρασκευή 28 Απριλίου – για μια παράσταση – στο Beton7, Πύδνας 7, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2107512625
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκυή στις 21.00

 

Η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη, το γνωστό πλέον μονόπρακτο ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα “This Famous Tiny Circus theater group” σε συνεργασία με το ΔηΠεΘε Ιωαννίνων από το Σάββατο 29 Απριλίου στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄ σκηνή, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 210 8838727
Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (άνεργοι/φοιτητές/65+) και 5 ευρώ (ατέλειες/ΑΜΕΑ)

 

Βυθός σε κείμενο και σκηνοθεσία Ναταλίας Κατσού, ανεβαίνει από την Δευτέρα 24 Απριλίου (έως 30 Μαΐου) στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, στάση μετρό Ομόνοια
Τηλέφωνο: 210 52 42 211
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων/65+) και 5 ευρώ (ατέλειες)

 

Εβδομάδα θεατρικών μονολόγων στο θέατρο Από Κοινού, Ευπατρίδων 4, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2106033676, 6977987271

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

  • Τρίτη 25/4 στις 21.30
    “Το όνειρο ενός γελοίου” του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
    Ερμηνεύει ο Δημήτρης Βερύκιος. 
  • Τετάρτη 26/4 στις 21.30
    “Αδαμαντία” του Παναγιώτη Μέντη
    Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου.
  •  Πέμπτη 27/4 στις 21.30
    “Αντριάνα” του Θανάση Παπαγεωργίου
    Ερμηνεύει η Εύα Καμινάρη.
  • Παρασκευή 28/4 στις 21.30
    “Αυτόχειρ” του Μιχαήλ Μητσάκη
    Ερμηνεία: Κώστας Παπακωνσταντίνου 
  • Σάββατο 29/4 στις 21.30

            “Οργισμένος σεφ ή παπάγια μάντολες”

Ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Τσώτσης.

Είσοδος για κάθε παράσταση στα 10 ευρώ

 

Εδουάρδος ο Β΄ του Κρίστοφερ Μάρλοου, το κλασικό αυτό έργο, που σκηνοθετείται από τον Κοραή Δαμάτη, έρχεται από την Πέμπτη 27 Απριλίου στο θέατρο Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη, Τζιραίων 13, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2109222300
Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη έως Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό) και 12 ευρώ (μειωμένο)

 

Κeep Writing του Λευτέρη Ντρούβα, ένα σύγχρονο έργο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπανικολάου από την Δευτέρα 24 Απριλίου στο θέατρο ΜΠΙΠ, Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 2130344074
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (μειωμένο)

 

Γκρίνια μου του Στέργιου Σαραγιώτη, μια ανατρεπτική κωμωδία που ανεβαίνει από την Δευτέρα 24 Απριλίου στο θέατρο Άβατον, Ευπατρίδων 3, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2103412689
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό/πολύτεκνων/ανέργων) και 5 ευρώ (ατέλειες)

Πηγές φωτογραφιών: 1234567

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr