YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

Ας Αρχίσουν τα… Φεστιβάλ! (Μεγάλος Οδηγός – Μέρος Γ’)

Αναλυτικός οδηγός για όλα τα ελληνικά φεστιβάλ μουσικής
για το καλοκαίρι του 2017

Το Μέρος Α’ θα το βρείτε εδώ

Το Μέρος Β’ θα το βρείτε εδώ

Το καλοκαίρι – πόσο μάλλον το ελληνικό – δεν μπορεί παρά να μην ταυτιστεί με την ανέμελη διάθεση, το γαλάζιο και τις παρέες που ακόμα τραγουδάνε. Τα τρία αυτά συστατικά, σε διαφορετική πάντα αναλογία και ένταση, χαρακτηρίζουν τα μουσικά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες σε ολόκληρη την χώρα.

Η Lavart συγκέντρωσε για λογαριασμό σας όλα εκείνα τα φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε και σας τα παρουσιάζει αναλυτικά σε έναν πληρέστατο κατάλογο με ευρεία γκάμα επιλογών ως προς την τοποθεσία, το ύφος και την μουσική της αρεσκείας σας.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

24 έως 28 Ιουλίου 2017 | Ερμούπολη, Σύρος

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης ξεκίνησε το 1994 και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη μουσική του ποιότητα όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα. Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πέντε ημερών που περιλαμβάνει ρεσιτάλ, συναυλίες  μουσικής δωματίου, σεμινάρια, διαγωνισμούς, μια μεγάλη ορχήστρα από τους συμμετέχοντες κιθαριστές αλλά και πολλά δρώμενα.

Το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε κιθαρίστες κάθε ηλικίας σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους και διερευνά τις εκφράσεις του δημοφιλούς οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής. Προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Είναι μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό. Θα τους συναντήσετε σε όλη την πόλη, στους δρόμους, στα εστιατόρια, στα καφέ και θα απολαύσετε μαζί τους υπέροχες εκδηλώσεις. Ζήστε τον λαμπερό ήλιο των Κυκλάδων και το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, μέσα από ένα μεγάλο κιθαριστικό γεγονός αυτό το καλοκαίρι στην Ερμούπολη.

Περισσότερα γύρω από τις εκδηλώσεις θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΑΡΔΑΣ 201726 έως 30 Ιουλίου 2017 | Καστανιές, Έβρος

Στη γραμμή της ελληνοτουρκικής Μεθορίου, στις Καστανιές Έβρου, δίπλα στις όχθες του ποταμού Άρδα, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, από το 1995, η «Συνάντηση Νέων – Άρδας». Οι εκδηλώσεις, έχουν εξελιχθεί σε πολιτιστικό θεσμό με πανελλήνια, διαβαλκανική και διεθνή απήχηση και περιλαμβάνουν δραστηριότητες ενός ευρέως πολιτιστικού φάσματος. «Νέοι» όλων των ηλικιών, συναντώνται και κατασκηνώνουν για έξι μέρες στο «ποτάμι του πολιτισμού», όπου με οδηγό τη μουσική και διάφορες παράλληλες δράσεις, στέλνουν το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Οι νεανικές εκδηλώσεις «Άρδας – Συνάντηση Νέων» ξεκίνησαν το 1995 ως πολιτιστικές εκδηλώσεις της τότε Κοινότητας Καστανεών Έβρου με τη υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ο.Π.Α.Π. . Έτσι έγινε πράξη το όνειρο κάποιων νέων, με ανησυχίες και προβληματισμούς, για την αναβάθμιση του πολιτιστικού – και όχι μόνο – επιπέδου της περιοχής. Ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες όλων οι εκδηλώσεις έτειναν να καθιερωθούν στη συνείδηση των νέων από την πρώτη κιόλας χρονιά. Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Καστανεών, σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις για έξι συνεχόμενα καλοκαίρια στις όχθες του ποταμού Άρδα, όπου δημιουργήθηκε κατασκηνωτικός χώρος, πολύ κοντά στο σημείο της εδαφικής προσέγγισης τριών χωρών, Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας. Τα δύο πρώτα χρόνια οι εκδηλώσεις είχαν τριήμερη διάρκεια και η είσοδος για το κοινό ήτανε ελεύθερη, ενώ από το 1997 και πέρα θεσμοθετήθηκε ουσιαστικά η πενθήμερη διοργάνωσή τους με την προσθήκη εισιτηρίου που κρίθηκε απαραίτητο λόγω του διαρκώς αυξανόμενου κόστους των εκδηλώσεων που ήταν απόρροια της ολοένα και μεγαλύτερης εμβέλειας τους.

Το πρόγραμμα της φετινής 23ης Συνάντησης περιλαμβάνει:

26 Ιουλίου: Νικηφόρος, Στέλιος Ρόκκος
27 Ιουλίου: Βαγγέλης Κακουριώτης, ONIRAMA, Timbre n’ Timbres
28 Ιουλίου: INK, Φίλιππος Πλιάτσικας, Ματούλα Ζαμάνη
29 Ιουλίου: Ελένη Φουρέιρα, Νίνο, Ελευθερία Ελευθερίου, Ζαφείρης Πασιαλής
30 Ιουλίου: Τάμτα, Γιώργος Μαζωνάκης

Εισιτήρια:
Ημέρας 10€, Παιδικό 6-12 ετών 5€, Ανέργων 5€

Για το πενταήμερο:

Λουράκι Διαρκείας: 25€
Λουράκι Διαρκείας Κατασκηνωτών: 30€
Λουράκι Διαρκείας παιδικό 6-12 ετών: 15€
Λουράκι διάρκειάς ανέργων: 15€

Δωρεάν για νήπια.
Δωρεάν για Α.Μ.Ε.Α.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα στο Facebook.

 

OVER THE WALL – CRETE ROCK FESTIVAL

28 & 29 Ιουλίου 2017 | Ηράκλειο, Κρήτη

Το Over The Wall – Crete Rock Festival, είναι ένα διεθνές φεστιβάλ Ροκ μουσικής που έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει καταξιωμένα συγκροτήματα εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ παράλληλα δίνει  την ευκαιρία σε νεανικά συγκροτήματα να αναδειχθούν. Μετά από την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, το φεστιβάλ επιστρέφει το 2017 ανανεωμένο, γίνεται διήμερο, φιλοξενώντας καταξιωμένες μπάντες από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στο 2ο Over The Wall – Crete Rock Festival παίρνουν μέρος μεταξύ άλλων οι θρύλοι της Ροκ μουσικής Uriah Heep, μία από τις ιστορικότερες  ροκ μπάντες όλων των εποχών. Το Over The Wall – Crete Rock Festival διοργανώνεται από τον ομώνυμο Πολιτιστικό Σύλλογο και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στα Πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.

Η δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ θα λάβει χώρα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

 • Wolf
 • Memory Garden
 • SixForNine
 • Pulse R

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

 • Uriah Heep
 • Wardrum
 • Solidarity Sabred
 • Mad Street

Online εισιτήρια στο www.123tickets.gr. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

INFEST 201728 & 29 Ιουλίου 2017 | Ράντσο, Κιλκίς

Το IN-Fest επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά ακόμα πιο μεγάλο και έτοιμο να σας χαρίσει δύο ημέρες γεμάτες μουσική και όχι μόνο. 13 συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, StandUp Comedy, διάφορα events, YouTubers, δωρεάν Camping και πολλά δώρα.

Το IN-Fest είναι ένα μουσικό φεστιβάλ, που  διοργανώνεται από τη νεολαία της πόλης του Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Μουσική: NIGHTSTALKER, ΕΥΘΥΜΗΣ, ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ (Soundsystem), JOEY, WHERESWILDER, DESPITE EVERYTHING, HIDDEN IN THE BASEMENT, SMOKE, BAILEMOS, ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, OCEANDVST, 5Μ, 5 SQUARE BOX

StandUp Comedy: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΕΡΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΛΙΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΛΑΡΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

YouTubers: FOSVLOQUE- FOSBLOQUE, BAZE

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

OROPOS SUMMER FEST

29 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2017 | Χαλκούτσι Ωρωπού, Αττική

Το Oropos Summer Fest αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα μουσικά φεστιβάλ στην Αττική, έχοντας καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να ξεχωρίσει. Δίπλα στη θάλασσα στο Χαλκούτσι Ωρωπού πραγματοποιούνται και φέτος οι πιο εντυπωσιακές μουσικές συναντήσεις του καλοκαιριού.

Το line-up του φεστιβάλ για το 2017 ξεκινά με μία μεγάλη συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου το Σάββατο 29 Ιουλίου (21:30) με ελεύθερη είσοδο. Μαζί της ο ανερχόμενος Σωτήρης Μπαλλάς και μία πολυμήχανη ομάδα μουσικών. Στις 5 Αυγούστου (21:30) τη σκηνή θα γεμίσει με την ζεστή χροιά και τα διαχρονικά της κομμάτια η Ελένη Βιτάλη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα (12 Αυγούστου, 21:30) αναλαμβάνει δράση η Γλυκερία, για να μας ταξιδέψει σε γνώριμα και αγαπημένα μονοπάτια από το παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προπώληση των εισιτηρίων και τις συναυλίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΥΡΟΥ 201731 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2017 | Ερμούπολη, Σύρος

Το Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη διαδρομή του ακορντεόν στη μουσική, στο πέρασμα του χρόνου και τις διάφορες επιδράσεις που δέχτηκε, από τις ρίζες της παραδοσιακής μουσικής στην Ανατολή μέχρι τους σύγχρονους ρυθμούς της Δύσης.

Για το 2017, στόχος είναι το Φεστιβάλ να ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα και να «φιλοξενήσει τη Γαλλία», όπου το ακορντεόν είναι «σύμβολο». Κάθε μέρα, για μια ολόκληρη εβδομάδα οργανώνονται σεμινάρια, εκθέσεις, διαλέξεις και εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν παιδιά, σπουδαστές, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, καθηγητές μουσικής και ακορντεονίστες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Κάθε βράδυ οι συναυλίες καλύπτουν διαφορετικά είδη μουσικής με ακορντεόν.

Περισσότεροι από το 30% των συμμετεχόντων του Φεστιβάλ, έρχονται ξανά και ξανά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα τελευταία 5 χρόνια, 10.800 άτομα συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Όλοι οι συμμετέχοντες συνέβαλαν, ώστε να δοθεί μια ιδιαίτερη, μοναδική ταυτότητα. Αν θέλαμε να πούμε τι είναι το Φεστιβάλ με δυο λόγια, θα λέγαμε ότι είναι μία μουσική φιλική συνάντηση.

Για μία εβδομάδα, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, σπουδαστές, εθελοντές και λάτρεις της μουσικής ζουν μαζί σε μια όμορφη βίλα, με τυπικά στοιχεία νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, μοιράζονται τη μουσική και την έμπνευσή τους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ένας χώρος όπου γίνονται τα σεμινάρια, αλλά επίσης και ανοιχτές στο κοινό διαλέξεις. Επίσης, λειτουργεί έκθεση οργάνων και εργαστήριο επισκευής και διοργανώνονται μουσικές δραστηριότητες για όλους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Δευτέρα 31/07 – Άνω Σύρος (Πιάτσα) – Ελεύθερη είσοδος (21:15)

“Μπαμ”… Ελλάδα, Βαλκάνια & Ανατολική Μεσόγειος

Χαρούλα Τσαλπαρά: ακορντεόν – Γλαύκος Σμαριανάκης: βιολί – Θεοδώρα Αθανασίου: κιθάρα

 

Τρίτη 01/08 – Φοίνικας (Σχολείο) – Ελεύθερη είσοδος (21:15)

“Musette, Swing & Latin”

Arthur Bacon & “Viaggio”

Arthur Bacon: ακορντεόν – Σπύρος Παπανικόλας: κιθάρα – Μόρφω Τσαϊρέλη: τραγούδι – Παναγιώτης Ζαφειρίου: ακορντεόν

 

Τετάρτη 02/08 – Κίνι (Μώλος) – Ελεύθερη είσοδος (21:15)

“Ανοιχτή Μουσική Σκηνή”

 

Πέμπτη 03/08 – Ποσειδωνία (‘Αγιος Παύλος, απέναντι από την Έπαυλη Τσιροπινά, δυνατότητα parking στο γηπεδο της Ποσειδωνίας) – Ελεύθερη είσοδος (21:15)

“Τζαρές”… από τη Σμύρνη ως την Πόλη

Κώστας Νικολόπουλος: ακορντεόν – Ανδριάνα Αγγελοπούλου: τραγούδι – Χρήστος Παπαναγιώτου: κιθάρα

 

Παρασκευή 04/08 – Πάγος (γήπεδο μπάσκετ) – Είσοδος 5€ (21:15)

“Rebetien”… γλεντώντας νοσταλγικά

Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, τραγούδι – Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι – Γιάννης Ζαρίας: βιολί, μπαγλαμάς – Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι

 

Σάββατο 05/08 – Ερμούπολη – Ελεύθερη είσοδος (19:30 – 22:00)

Οι ακορντεονίστες παίζουν στον πεζόδρομο και στην πλατεία Μιαούλη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ αλλά και στην σελίδα του στο Facebook.

 

39Ο RIVER PARTY2 έως 6 Αυγούστου 2017 | Νεστόριο, Καστοριά

Το River Party, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα επιστρέφει με την 39η διοργάνωση του! 2 έως 6 Αυγούστου, πέντε ημέρες γεμάτες διασκέδαση, συναυλίες, μουσική, κατασκήνωση, παράλληλες δραστηριότητες και φυσικά τη μεγαλύτερη παρέα που συγκεντρώνεται ταυτόχρονα σε ένα μέρος, στην πανέμορφη φυσική τοποθεσία του Νεστορίου Καστοριάς.

Ο χώρος του φεστιβάλ βρίσκεται στους πρόποδες του Γράμμου, σε ένα πανέμορφο τοπίο, στις πηγές του Αλιάκμονα. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος που αποτελεί για 4 δεκαετίες τον τόπο συνάντησης περισσότερων από 50.000 ανθρώπων κάθε χρόνο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φετινό lineup της διοργάνωσης στα συνολικά τέσσερα stages περιλαμβάνει:

Τετάρτη 2 Αυγούστου

RIVERSIDE STAGE: Planet of Zeus, 1000Mods

FORESTAGE: Taiwan MC, Iratus, Τζαμάλ

INTO THE JUNGLE STAGE: Φίλμ Νουάρ, Riverbed

TEQUILA STAGE: All Star DJ Set

 

Πέμπτη 3 Αυγούστου

RIVERSIDE STAGE: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίνα Σάττι

FORESTAGE: Λεωνίδας Μπαλάφας, Αντίποινα & Social Waste

INTO THE JUNGLE STAGE: Νίκος Ζαδές & Μπάντα Αγοριών feat. Δημήτρης Σαμόλης & Γιώργος Παπαγεωργίου (Polkar)

TEQUILA STAGE: All Star DJ Set

 

Παρασκευή 4 Αυγούστου

RIVERSIDE STAGE: Τζίμης Πανούσης, Δήμος Αναστασιάδης

FORESTAGE: Μαρίζα Ρίζου, Xaxakes

INTO THE JUNGLE STAGE: Νίκος Ζαδές & Μπάντα Αγοριών feat. Γιάννα Βασιλείου & Alex Economou

TEQUILA STAGE: DJ Μιχάλης Τσαουσόπουλος

 

Σάββατο 5 Αυγούστου

RIVERSIDE STAGE: Νατάσσα Μποφίλιου, Μπάμπης Στόκας, Βίκυ Καρατζόγλου

FORESTAGE: Imam Baildi, Παυλίνα Βουλγαράκη

INTO THE JUNGLE STAGE: Mikieus & Maliatsis & Χρύσα Κατσαρίνη, Κώστας Τσίρκας & Μυρτώ Βασιλείου

TEQUILA STAGE: DJ Pitsi

 

Κυριακή 6 Αυγούστου

RIVERSIDE STAGE: 40 Χρόνια Βασίλης Καρράς (special guests: Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Μάκης Σεβίλογλου), Μέλισσες

FORESTAGE: Colour Party, Playmen feat. Αναστάσιος Ράμμος, Ίαν & Madstreet

INTO THE JUNGLE STAGE: Angelika Dusk

TEQUILA STAGE: All Star DJ Set

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

SARONIC CHAMBER MUSIC FESTIVAL1 έως 9 Αυγούστου 2017 | Γαλατάς, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Κύθηρα

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που έχει εξελιχθεί πλέον σε πολιτιστικό θεσμό διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει για έβδομη χρονιά, προσφέροντας ένα συναρπαστικό μουσικό καλοκαίρι με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, στα Κύθηρα  και για πρώτη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων.

Όπως κάθε χρόνο, το μουσικό σύνολο Leonardi Ensemble θα συμπράξει με εξαιρετικούς μουσικούς διεθνούς φήμης, που θα επισκεφτούν την Ελλάδα από την 01 έως τις 09 Αυγούστου 2017, και θα παρουσιάσουν επτά συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας  προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Bach, Mozart, Brahms, Schumann, Beethoven και Debussy.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου θα πλημμυρίσει τα νησιά του Αργοσαρωνικού για εννέα  μέρες με τους ήχους σπουδαίων μουσικών έργων. Μια από τις ξεχωριστές στιγμές του προγράμματος είναι  οι συναυλίες με τις Παραλλαγές Goldberg του J.S.Bach σε μια ενδόμυχη μεταγραφή για τρίο εγχόρδων του Ρώσου βιολονίστα Dimitri Sitkovetsky. Αυτή η πανέμορφη μεταγραφή είναι εμπνευσμένη από την θρυλική ηχογράφηση του Glenn Gould του 1981, μια από τις δημοφιλέστερες ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής όλων των εποχών. Στις 6 Αυγούστου, στην ‘Υδρα, θα συνδυαστεί με την περίφημη Σονάτα «Κreutzer» op.47 για βιολί και πιάνο του L.v.Beethoven, ενώ μην παραλείψετε να ακούσετε και το εξαιρετικό  Κουιντέτο με πιάνο op. 44  του Robert Schumann.

Aυτή τη χρονιά, το φεστιβάλ πλαισιώνουν και υποστηρίζουν μουσικά διεθνώς  καταξιωμένοι μουσικοί, που έρχονται για πρώτη φορά, όπως η Καναδοαμερικανή βιολονίστρια Μaia Cabeza, νικήτρια του διαγωνισμού «Leopold Mozart» και μέλος της Karajan Orchestra Academy της Φιλαρμονικής του Βερολίνου από το  2012 έως το 2014, ο Μanuel Hofer κορυφαίος στις βιόλες στην Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης, ο Martin Leo Schmidt μαθητής του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra και η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ LEONARDI ENSEMBLE

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Πρόγραμμα Συναυλιών:

1 Αυγούστου – Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων (21:00)

2 Αυγούστου – Γαλατάς (Γυμνάσιο Γαλατά, 21:00)

3 Αυγούστου – Πόρος (Αμφιθέατρο Συγγρού, 21:00)

4 Αυγούστου – Σπέτσες (Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών, 21:00)

5 & 6 Αυγούστου – Ύδρα (Ξενοδοχείο Bratsera, 21:00)

9 Αυγούστου – Κύθηρα (Πολυχώρος Ζείδωρος, 21:00)

 

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τα venues των συναυλιών στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ ή στη σελίδα του στο Facebook.

 

18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

3 έως 5 Αυγούστου 2017 | Βαρβάρα, Χαλκιδική

Το Φεστιβάλ Βαρβάρας, που λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής, είναι μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας, ο οποίος με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το «σήμερα» μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής.

Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ανάμεσα τους οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, ο Χ. Θηβαίος, Γ. Κούτρας, Γλυκερία, Μ Ασλανίδου, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης, Γιάννης Χαρούλης, Παύλος Παυλιδης.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τις συναυλίες και παράλληλα να απολαύσει το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα (600μ. υψόμετρο), τη φυσική ομορφιά του τόπου και της ορεινής Χαλκιδικής καθώς και να γευθεί τη περίφημη τοπική κουζίνα.

Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 3/8

Μελίνα Κανά – Πάνος Παπαϊωάννου – Rom Royale

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

 

Παρασκευή 4/8

Μάκης Σεβίλογλου

Βασίλης Καρράς

 

Σάββατο 5/8

Διονύσης Σαββόπουλος

Ψαραντώνης
Μαζί του: Ψαρογιώργης, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπης Ξυλούρης

Διοργάνωση:
*Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας

*Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης

Περισσότερα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

LOS ALMIROS FESTIVAL

3 έως 5 Αυγούστου 2017 | Δάσος Κουρή, Αλμυρός Βόλου

Το Los Almiros Festival, το καλοκαιρινό φεστιβάλ-θεσμός, επιστρέφει δυναμικά στην πόλη του Αλμυρού, με σκοπό να προσφέρει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό τριήμερο. Για 6η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ της rock, hard-rock και stoner-rock σκηνής υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και να ανεβάσει τον πήχη για την επόμενη χρονιά ακόμη ψηλότερα.

Το line-up της φετινής διοργάνωσης:

3 Αυγούστου – Lake Stage

One Hour Before The Trip (pre-party)

 

4 Αυγούστου

Brant Bjork

1000Mods

Βέβηλος

Naxatras

Despite Everything

Dendrites

 

5 Αυγούστου

Kadavar

Planet of Zeus

The Offenders

Mr Highway Brand

Stixoima

Lost Apes

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρέχεται δωρεάν χώρος camping. Περισσότερα στο www.losalmirosfestival.com.

 

SARISTRA FESTIVAL4 έως 6 Αυγούστου 2017 | Σάμη, Κεφαλονιά

Το Saristra Festival πήρε το όνομα του από την πλατεία του ορεινού χωριού Βλαχάτα Σάμης. Η ιδέα της αξιοποίησης του δημόσιου χώρου και συγκεκριμένα ενός εγκαταλειμμένου χωριού οδηγεί στην επανασύνδεση με το παρελθόν και τη δημιουργία νέας συλλογικής μνήμης. Το παλιό πανηγύρι του χωριού μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας δομημένο με σημερινούς όρους.

Φέτος στην σκηνή του Saristra Festival θα ανέβουν, ο σπουδαίος Βρετανός μουσικός Pye Corner Audio, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονική σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Κ. Βήτα, 22 χρόνια μετά την εμβληματική εμφάνιση των Στέρεο Νόβα στον Μακρύ Γιαλό, καθώς επίσης οι Acid Baby Jesus, λίγο πριν φύγουν για ακόμα μια μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία και o ιδιοφυής Larry Gus με τα διαπιστευτήρια της DFA και ένα μοναδικό one man show.

Παράλληλα, το φετινό line-up της διοργάνωσης συμπληρώνουν μοναδικά οι Nightstalker, για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στα «παιδιά του ήλιου», οι Drog_a_tek, για να εκτοξεύσουν την ηχητική καταιγίδα τους, οι A Victim Of Society με έναν από τους σπουδαιότερους δίσκους της φετινής ελληνικής underground παραγωγής στις αποσκευές τους και οι Prins Obi & The Dream Warriors για ένα freak glam rock show που θα συζητηθεί.

Την ίδια ώρα, οι The Bonnie Nettles, μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις της ελληνικής σκηνής που κρατούν ψηλά τη σημαία της psychedelic/garage σκηνής των 60’s, δίνουν το δικό τους ραντεβού με το κοινό του φεστιβάλ, όπως και οι Vagina Lips από τη Θεσσαλονίκη με έναν ξεσηκωτικό shoe gaze/ rock & roll ήχο. Το παρόν θα δώσουν και οι Hand & Leg, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους album στην Slovenly Recordings, οι νεοσύστατοι Πατρινοί Bedouin με garage-pop αναφορές και ψυχωμένα live και οι Dury Dava, που μπλέκουν την πανκ με την παραδοσιακή μουσική. Τις βραδιές θα κλείσουν με DJ Set οι Chevy και Mr. Z (και οι δυο μέλη των Needless Mobile Party), ο Blue Lagoon που επιστρέφει στα πλατό του Saristra και ο Nolo Areola, που θα κλείσει το φεστιβάλ με ατόφιο rock’n’roll και όχι μόνο.

Επίσης, το Saristra Festival πηγαίνει και στην παραλία διοργανώνοντας δυο μεσημεριανά beach parties που θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών και των επισκεπτών του. Ένα στο Acron Beach Bar – τη νέα φετινή άφιξη στην παραλία της Αντίσαμου – με τον Dimitri Papaioannou στα decks και ένα στο Exile Beach Bar στην παραλία της Αγίας Παρασκευής με τον Peter Menchetti της Slovenly Recordings.

Παρασκευή 4 Αυγούστου:
Κωνσταντίνος Βήτα // Theodore // Drog_a_tek // Dury Dava

Σάββατο 5 Αυγούστου:
Nightstalker // A Victim Of Society // Prins Obi & The Dream Warriors // Bedouin // Vagina Lips

Κυριακή 6 Αυγούστου:
Larry Gus // Acid Baby Jesus// The Βonnie Νettles // Hand & Leg

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ4 & 5 Αυγούστου 2017 | Γαλάτιστα, Χαλκιδική

Τι συμβαίνει σε ένα χωριό όταν οι νέοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό φεστιβάλ; Το συγκεκριμένο ερώτημα, μας απαντά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Νεολαία Γαλάτιστας. Το στοίχημα από την αρχή ήταν να αποδείξουν ότι η διασκέδαση μπορεί να εξαπλωθεί πέρα από τα συνηθισμένα.

Θα τους βρεις στη γνωστή τοποθεσία, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στον κάμπο του χωριού. Μέσα στο καταπράσινο σκηνικό, θα εντοπίσεις το γνωστό δέντρο, στη σκιά του οποίου ξεφυτρώνει η μουσική σκηνή, φωτισμοί και φρέσκα πρόσωπα νέων οι οποίοι με ενθουσιώδη συμμετοχή στήνουν, οργανώνουν και ετοιμάζονται για το δικό τους μουσικό πάρτι!
Στόχος του φεστιβάλ είναι οι νέοι του χωριού να πρωταγωνιστήσουν στον καλοκαιρινό παλμό, να βρουν τους πόρους και να δημιουργήσουν μια μουσική γιορτή, η οποία, όσο μεγαλώνει, θα αποτελεί και κομμάτι του καλοκαιριού τους.

Φέτος, το 5ο Φεστιβάλ Γαλάτιστας θα πραγματοποιηθεί στις 4 & 5 Αυγούστου. Την πρώτη ημέρα, το μουσικό συγκρότημα Souled Out, η μουσικός παραγωγός του Zoo Radio Ειρήνη Κακούρη και ο Dimi Chris έρχονται να τονώσουν τη μουσική μας διάθεση. Το Σάββατο 5 Αυγούστου ο CJ Jeff θα μας ταρακουνήσει στους γνωστούς ρυθμούς της house, ενώ την βραδιά θα ανοίξει και θα κλείσει με τον ίδιο παλμό ο Costas SIDI.
Dare to feel the vibe?

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το φεστιβάλ αλλά και τις δράσεις της Νεολαίας Γαλάτιστας μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά και στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

PULSAR FESTIVAL 20177 & 8 Αυγούστου 2017 | Καμαριώτισσα, Σαμοθράκη

H 4η έκδοση του Puλsar Samothraki Art Festival θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Χώρο “Εργοστάσιο”, στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης,  στις 7 & 8 Αυγούστου 2017. Πρόκειται για μία πρώην βιοτεχνική μονάδα παραγωγής γλυκών κουταλιού η οποία έχει διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενεί προβολές, μαθήματα και σεμινάρια γιόγκα και χορού καθώς και τις συναυλίες του Pulsar Samothraki Art Festival. Ένα φεστιβάλ τέχνης και μουσικής με  μοναδικής καλλιτεχνικής ποιότητας events, στο παραδεισένιο όσο και ιστορικό νησί της Σαμοθράκης.

Tις δύο βραδιές του, θα φιλοξενηθούν τρία σχήματα, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό και ανεξίτηλο στίγμα στο σύμπαν της ελληνόφωνης ανεξάρτητης σκηνής. Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ο Ντίνος Σαδίκης επιστρέφει στο Εργοστάσιο μετά το αξέχαστο για όσους το έζησαν live της “Γελαστής Ανηφόρας” το 2013.

Ό,τι και να γράψουμε προσπαθώντας να “παρουσιάσουμε” τον Ντίνο θα υπολείπεται της συγκλονιστικής πραγματικότητας! Αυτής που περιλαμβάνει κιθαριστικό ροκ ήχο σε συνδυασμό με άγρια ποίηση με μία βόλτα στους δρόμους του Βαμβακάρη. Προμηνύεται μία εκρηκτική βραδιά με τον Ντίνο και τη μπάντα του να μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια των θρυλικών Εν Πλω, τις “Μολυβένιες ιστορίες” και το “Γέλιο των Πολλών”.

Τον Ντίνο Σαδίκη συνοδεύουν οι: Πάνος Παπάζογλου (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Παππάς (μπάσο) και Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα). Στον ήχο ο Χρήστος Χαρμπίλας.

Στις 8 Αυγούστου, τη σκηνή θα μοιραστούν ο Πέτρος Μάλαμας και οι Σωτήρες σε ένα διπλό live. Το μουσικό DNA του Πέτρου Μάλαμα, η σπουδή στην Υποκριτική και την Ποιητική, η ιδιαίτερη ερμηνευτικά ματιά στο ρεμπέτικο, μετουσιώνονται σε μία σειρά από “προσωπικά τραγούδια και απρόσωπες τραγωδίες”, υπέροχες αυτοβιογραφικές συνθέσεις που επιδιώκουν να συν-κινήσουν την καρδιά και το μυαλό του ακροατή και περιέχονται τόσο στην πρώτη δισκογραφική δουλειά “Καναδέζα”, όσο και στα “Κοιτάσματα” που πρόσφατα κυκλοφόρησαν.

Με τον Πέτρο παίζουν οι: Νίκος Παπαϊωάννου (μπάσο) και Θάνος Καζαντζής (τύμπανα).

Οι Σωτήρες γεννήθηκαν δύο χρόνια πριν, στη Λευκωσία μέσα από τους πειραματισμούς του Φώτη Σιώτα (Sancho 003, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης) αρχικά με τον Λευτέρη Μουμτζή (J. Kriste, Master of Disguise, Trio Tekke) και στη συνέχεια και με τους Κώστα Παντέλη, Βασίλη Μπαχαρίδη και Αντρέα Τραχωνίτη.

Tα 10 τραγούδια του πρώτου τους δίσκου προσφέρουν μια ανατρεπτική πρόταση στην ελληνική πειραματική ποπ, με γερά ηχητικά θεμέλια – αποτέλεσμα όχι μόνο της πληθωρικότητας, αλλά και της εντυπωσιακής συλλογικής ύπαρξης των μελών της μπάντας στο δισκογραφικό χώρο τα τελευταία χρόνια.

Φώτης Σιώτας (τραγούδι-βιολί), Λευτέρης Μουμτζής (μπάσο), Βασίλης Μπαχαρίδης (τύμπανα) και Κώστας Παντέλης (κιθάρες)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:45. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στη σελίδα του στο Facebook.

 

IREON MUSIC FESTIVAL 20177, 8 & 9 Αυγούστου 2017 | Ηραίο, Σάμος

Το καλοκαίρι του 2004 μια παρέα φίλων σκέφτεται να δημιουργήσει μια εκδήλωση με σκοπό την φιλοξενία της αγαπημένης τους μουσικής και την προβολή του τόπου, την ιδέα υιοθετούν ο πολιτιστικός σύλλογος Ηραίου και ο σύλλογος επαγγελματιών και έτσι το πρώτο τριήμερο IREON ROCK FESTIVAL γεννιέται με rock τοπικές μπάντες, DJ’S και τους Blues Bug.

Μετράμε 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Ο εθελοντισμός, η  αγάπη για καλή μουσική και η αγάπη για το τόπο μας, είναι η συνταγή της επιτυχίας. Ένα απίθανο μουσικό τριήμερο σας περιμένει και το Ηραίον της Σάμου είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί. Το ραντεβού δόθηκε και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης:

Δευτέρα 7 Αυγούστου :   Κ.ΒΗΤΑ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ  & 100°C

Τρίτη 8 Αυγούστου :     ελξη8 – ΚΟZA MOSTRA  –   Villagers of Ioannina City

Τετάρτη  9 Αυγούστου :   Rockmantics – Τζίμης  Πανούσης

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στη σελίδα του στο Facebook.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΟΝΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ 20178 & 9 Αυγούστου 2017 | Κιονί, Ιθάκη

Το 5ο Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης “Slap Back in the Face” 2017, σκοπεύει να καθορίσει εκ νέου την καλοκαιρινή πραγματικότητα και να προσφέρει αξιομνημόνευτες μουσικές συγκινήσεις.

Υπό τους ήχους του μουσικά πολύπλευρου κι αισθητικά ιδιαίτερου George Gaudy &  SUN, της americana rock ιδιοσυγκρασίας των Dustbowl , της  διαχρονικής rock πεμπτουσίας του Παύλου Παυλίδη & B-Movies ,  της ηλεκτρικής μυσταγωγίας με παραδοσιακές πινελιές, έκφανση των Λάργκο, της εκμοντερνισμένης ανανεωτικής ματιάς στο αειθαλές της ελληνικής μουσικής των Acropolis Bye Bye και την τολμηρή αλήθεια που αναβλύζει η ηχητική ντοπιολαλιά των Χαΐνηδων, η επιλογή προορισμού αποκτά συγκεκριμένο στίγμα.

Σε ένα χώρο 1.000 τουλάχιστον θέσεων (στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κιονίου Ιθάκης), στο πλέον γραφικό λιμάνι της Ιθάκης, με δωρεάν είσοδο, διότι η τέχνη παραμένει στη συνείδησή μας ανεκτίμητη, σε αγαστή συνεργασία με το ομοούσιο Saristra Festival της Κεφαλονιάς, ως πολιτισμική γέφυρα μεταξύ των δύο νησιών, και εξασφαλισμένα δρομολόγια από Σάμη (Κεφαλονιάς), Σύβοτα (Λευκάδας) και Βαθύ (Ιθάκης) προς τον χώρο του Φεστιβάλ, η μουσική θα γίνει και πάλι το όχημα για να κοινωνήσουμε το μαζί.

Θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια τις ημέρες του Φεστιβάλ, ανεξαρτήτως προσέλευσης, από:

 •  ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ προς το ΚΙΟΝΙ ΙΘΑΚΗΣ με το σκάφος ΧΡΙΣΤΙΝΑ, με επιστροφή, κόστος ανά άτομο: 15e. Απαραίτητα κρατήσεις θέσεων. Πληροφορίες: Mπάμπης Ζαχαράτος τηλ.:6978-290439.
 • ΣΥΒΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ προς το ΚΙΟΝΙ ΙΘΑΚΗΣ με επιστροφή, υποχρεωτικά ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ (για τον καθορισμό των δρομολογίων και του κόστους μεταφοράς) στα τηλέφωνα:  6934-165112 & 6974-420950.
 • Επίσης θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ από το Βαθύ Ιθάκης προς τον χώρο του Φεστιβάλ, με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Πληροφορίες: 6934-165112.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Τρίτη 8/8

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & b-movies

DUSTBOWL

George Gaudy & SUN .

Τετάρτη 9/8

XΑΪΝΗΔΕΣ

ACROPOLIS BYE BYE

ΛΆΡΓΚΟ

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.kionimusicfestival.gr αλλά και στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

RAILWAY FESTIVAL 20179 Αυγούστου 2017 | Βαρθολομιό, Ηλεία

To Railway Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ, χωρίς εισιτήριο, το οποίο ξεκίνησε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία μιας παρέας και πλέον θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής στο Νομό Ηλείας. Στόχος του ήταν εξαρχής η παροχή υψηλού επιπέδου μουσικής και διασκέδασης, καθώς και η παρουσίαση στο τοπικό κοινό καλλιτεχνών και μουσικών ειδών έξω από τα τετριμμένα.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Railway Festival θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Ο.Σ.Ε. στο Βαρθολομιό Ηλείας. Συμμετέχουν:

Ο Παύλος Παυλίδης & B Movies

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος & The Scientists.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία εορταστικού κλίματος με ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα δωρεάν για το κοινό, καθώς το φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η συναυλία αρχίζει στις 8:30, ενώ ο χώρος θα είναι ενεργός από το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά και την σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

REBORN FESTIVAL

11 & 12 Αυγούστου 2017 | Παραλία Φαναράκι, Μούδρος Λήμνου

Το Reborn είναι ένα μουσικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στο νησί της Λήμνου κάθε καλοκαίρι από το 2013. Στόχος του είναι να καθιερωθεί ως μία μοναδική πρόταση διασκέδασης αλλά και σημείο ξεχωριστών καλοκαιρινών συναντήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζοντας την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής στους κατοίκους του νησιού.

Με περισσότερους από 2.500 θεατές κάθε χρόνο, το Reborn Festival έχει φιλοξενήσει στα decks παραγωγούς από την διεθνή σκηνή, όπως οι CJ Jeff, G. Pal, Navid Mehr, Tash, Echonomist και πολλούς άλλους. Φέτος, στην επέτειο των πέντε του χρόνων, το φεστιβάλ θα γιορτάσει παρέα με τους:

Danito & Athina

Dousk

Christian Cambas

Tash

Manolaco

Dino Grand

Kassette

Stergios Sigma

Mike Tsikovas

Ron VS Pojon  

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

 

ZERO FESTIVAL 201711 & 12 Αυγούστου 2017 | Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδα

Η λίμνη Ζηρού εξελίσσεται στην απόλυτη καλοκαιρινή συνάντηση του Αυγούστου για την περιοχή της Ηπείρου. Ένα φυσικό τοπίο μετατρέπεται σ’ έναν ατελείωτο πολιτιστικό καμβά για 2 ημέρες, αγκαλιάζοντας αρμονικά την φύση, την μουσική και τις αθλητικές δραστηριότητες στη λίμνη δημιουργώντας, κατά συνέπεια, ένα εκρηκτικό μείγμα ανθρώπινης δημιουργίας και φυσικής μαγείας.

Το ZERO Festival 2017 πλησιάζει και κερδίζει τις εντυπώσεις με το φετινό του line-up και μας υπόσχεται ένα δυναμικό διήμερο γεμάτο δράσεις & μοναδικά live φέρνοντας γνωστές & αγαπημένες μπάντες της ελληνικής σκηνής σε μια πολύ σημαντική πολιτιστική στιγμή για την Ήπειρο.

Οι δράσεις στην λίμνη όπως κάθε χρόνο θα ξεκινούν από νωρίς το μεσημέρι με στόχο να ανακαλύψουμε την ομορφιά της λίμνης από κάθε της πλευρά (lake sports, canoe kayak, τοξοβολία, δρώμενα , yoga κα).

Ραντεβού στην Λίμνη Ζηρου για το φετινό ZERO Festival παρέα με τους LOCOMONDO, Villagers of Ioannina City (V.I.C. band), Sleepin Pillow, Folk N’ Roll & Joseph Gikas and his Cufflinks.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11 Αυγούστου

Villagers of Ioannina City (V.I.C Band)

Sleepin Pillow

 

12 Αυγούστου

LOCOMONDO

Folk N’ Roll

Joseph Gikas & his Cufflinks

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

 

MOLYVOS INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

16 έως 19 Αυγούστου 2017 | Μήθυμνα, Λέσβος

Για τρίτη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου συνεχίζει τα σταθερά του βήματα. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου, ενώ νωρίτερα, 9-13 Αυγούστου, θα οργανωθούν πρωτότυπες προ-φεστιβαλικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της Λέσβου.

Με θεματική του φετινού προγράμματος την “Κάθαρση”, οι 19 εξέχοντες μουσικοί που θα φθάσουν στο νησί από όλο τον κόσμο, εξερευνούν την ιαματική δύναμη της μουσικής, μέσα από τα συναρπαστικά έργα που ερμηνεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την σοβαρότητα και τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης και είναι στην τελική δεκάδα υποψηφίων για το βραβείο καινοτομίας του Classical Next, ίσως του πιο σημαντικού Φόρουμ για την κλασική μουσική παγκοσμίως που θα δοθεί στις 20 Μαΐου, αποτέλεσμα συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας της ομάδας του Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μουσικοί που παίρνουν μέρος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, έχουν στις αποσκευές τους υψηλές διακρίσεις στον χώρο της κλασικής μουσικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, που έχει χαρακτηριστεί ως κορυφαία Λούλου της εποχή μας, ερμηνεύοντας τελευταία τον ομώνυμο ρόλο στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία του Ουίλιαμ Κέντριτζ, τον Ρώσσο βιολονίστα Κίριλ Τρούσοφ, έναν από τους πλέον χαρισματικούς σολίστ της γενιάς του, με τακτικές εμφανίσεις στις κορυφαίες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και την Κάρολαϊν Γκούλντινγκ, βραβευμένη Αμερικανίδα βιολονίστρια με υποψηφιότητα για Grammy, που σύμφωνα με έγκριτους κριτικούς μέσα σε μία δεκαετία έχει εξελιχθεί από μία υπερταλαντούχα έφηβη μουσικός σε μία ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια που βρίσκεται στον δρόμο προς μια πολύ σημαντική καριέρα.

Στο φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές διευθύντριες, «έργα όπως το “Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου” του Μεσιάν, με θέμα την εύρεση της ελπίδας και της δύναμης μέσα από την μουσική, ακόμη και στις πιο απελπιστικές καταστάσεις (ο συνθέτης το έγραψε ενώ ήταν κρατούμενος σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης). Επίσης, θα εξετάσουμε την κάθαρση από την οπτική γωνία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που έβλεπε το φλάουτο και την κιθάρα ως κύρια όργανα που συμβάλλουν στην διαδικασία αυτή, μέσα από έργα όπως η “Σύριγξ” του Ντεμπυσσύ για σόλο φλάουτο. Αναμφίβολα, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της κλασικής μουσικής που σχετίζεται με την έννοια της κάθαρσης είναι ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ του οποίου η καντάτα “Η Καρδιά μου κολυμπά στο αίμα” για φωνή, όμποε, έγχορδα και πιάνο αποτελεί επίσης μέρος του προγράμματος».

Μερικές μέρες νωρίτερα, από τις 9 έως τις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι προ-φεστιβαλικές δραστηριότητες όπου, με αφορμή την μουσική, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει άλλα μέρη και άλλες πτυχές του νησιού, όπως το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι, τα Θερμά Λουτρά της Γέρας, να μυηθεί στην οινογνωσία –οινοποιείο Μεθυμναίος- και να επισκεφθεί το Μουσείο Ιακωβίδη στα Χύδηρα και να περιηγηθεί στο Ιερό του Μέσσου. Οι δραστηριότητες γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Θα υπάρχουν λεωφορεία από διάφορα μέρη του νησιού που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες/ακροατές στα σημεία των εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συμβάλλει, με την ευγενική της υποστήριξη, στην πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Το Φεστιβάλ στηρίζουν επίσης με τις δωρεές τους το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ πολύτιμος συνεργάτης είναι και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου “The Other Aegean”.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ συνεχίζονται και τον υπόλοιπο χρόνο με διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος 3017 παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην επίσημη σελίδα στο Facebook.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΧΕΡΟΥ18, 19 & 20 Αυγούστου 2017 | Τυχερό, Έβρος

Το Τυχερό βρίσκεται στο νομό Έβρου, τέσσερα μόλις χιλιόμετρα δυτικά του ποταμού Έβρου και μισή ώρα από την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στην λίμνη Τυχερού, ανάμεσα σε δύο μοναδικά στην Ευρώπη οικοσυστήματα, το Δέλτα του Έβρου και το δάσος της Δαδιάς, διεξάγεται κάθε Αύγουστο το Φεστιβάλ Τυχερού.

Το όνειρο κάποιων ανθρώπων, ονομάστηκε αρχικά σαν  Τυχερόκ έως το 2001 και, μετά από ένα χρόνο, δημιουργήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού και έτυχε μεγάλης αποδοχής από την τοπική κοινωνία, που καλωσόρισε με ενθουσιασμό το πρωτοφανές γεγονός. Φέτος, το φεστιβάλ γιορτάζει τα 15 του χρόνια και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 18 Αυγούστου

Stavento, Δήμος Αναστασιάδης, Émigré, Vegas, Χίλια Χρόνια

 

Σάββατο 19 Αυγούστου

Mice Swing Band, Παναγιώτης Δόβρης

 

Κυριακή 20 Αυγούστου

Planet of Zeus, 1000Mods, Γκούλαγκ, Θραξ Πανκς, Τζαμάλ, Θύτης, Κανών

 

Μάθετε περισσότερα για τους καλλιτέχνες, τα εισιτήρια και τα σημεία προπώλησης στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ αλλά και στη σελίδα του στο Facebook.

 

SAMOTHRACE WORLD MUSIC FESTIVAL19 & 20 Αυγούστου 2017 | Γέφυρα του Φονιά, Σαμοθράκη

Το Samothrace World Music Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005, στο νησί της Σαμοθράκης και στη συνέχεια μετακόμισε με μεγάλη επιτυχία στην Τραϊανούπολη Έβρου το 2006 και στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ το 2012, 2013 και το 2015. Εν έτει 2017 και μετά από 12 χρόνια, το φεστιβάλ επιστρέφει στη γενέτειρά του, την πανέμορφη Σαμοθράκη!

Στις προηγούμενες διοργανώσεις είχαν πάρει μέρος μεγάλα διεθνή ονόματα, όπως οι Omar Faruk Tekbilek, Ross Daly, Περιστρεφόμενη Δερβίσηδες (Mevlana), Mode Plagal, Abdullah Chhadeh, Ziad Rajab, One Drop Forward, Βόρειοι Εταίροι, Θρακικό θέατρο σκιών με τον Γιάννη Βουλτσίδη, Χορευτικός Σύλλογος Σαμοθράκης, Αναστασιάδης Κώστας, Atiko Minos, Locomondo, Paranoue, Happy Dog Project, Lazy Dayz Κρίστι Στασινοπούλου, Κώστας Τουρνάς.

Η φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει επίσης μεγάλους και εξαιρετικούς καλλιτέχνες, που πέρα από την διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων για μουσικούς από όλο το κόσμο, θα πραγματοποιήσουν και συναυλίες για τους λάτρεις της έθνικ μουσικής σκηνής. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μουσικής, open drum-circle με την δυνατότητα συμμετοχής όλων των παρευρισκομένων με δικά τους όργανα και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες μουσικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις τιμές και την προπώληση των εισιτηρίων αλλά και τις εγγραφές στα σεμινάρια μουσικής θα βρείτε εδώ.

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΛΚΛΟΡ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

20 έως 27 Αυγούστου 2017 | Λευκάδα

Από την ίδρυσή του το 1962, το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας προωθεί το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών σε όλο τον κόσμο μέσα από πολιτιστικές και παραδοσιακές λαϊκές μορφές στην τέχνη της μουσικής και του χορού.

Ο Αντώνης Τζεβελέκης, μια χαρισματική προσωπικότητα και πρωτοπόρος στην εποχή του, ήταν ο ιδρυτής του φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ χορευτικά συγκροτήματα από τις πέντε ηπείρους ενισχύουν, μέσα από τις εμφανίσεις τους, το μήνυμα της φιλίας, της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

Η συμμετοχή των φολκλορικών ομάδων στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας, δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες γηγενείς και ξένους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να απολαύσουν τη λαϊκή τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά των άλλων χωρών. Περισσότερα από 600 συγκροτήματα έχουν αντιπροσωπεύσει τη λαογραφία των σχεδόν 150 χωρών στο φεστιβάλ μέχρι σήμερα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κατά την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, από μια Κυριακή στην άλλη, αρχής γενομένης με την μεγάλη παρέλαση της ειρήνης και της φιλίας, την τελετή της βραδιάς που σηματοδοτεί την έναρξη το βράδυ ( εκείνη την πρώτη Κυριακή ) με μια πολύ σύντομη εμφάνιση από όλες τις ομάδες χορού. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι ομάδες παρουσιάζουν πλήρεις εμφανίσεις και παραστάσεις και τελικά φτάνοντας στην κορυφή στη δεύτερη Κυριακή με την μαγευτική τελετή λήξης να περιλαμβάνει την ανταλλαγή των δώρων και τον τελικό χορό της ειρήνης στη σκηνή από όλους τους συμμετέχοντες. Ο παρουσιαστής του φεστιβάλ είναι ο Αλέξης Κωστάλας.

Κατά τη διάρκεια των 10 ημερών του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία ζωής στο νησί της Λευκάδας, συνδυάζοντας τις παραστάσεις τους με μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, όπως αξιοθέατα, αθλήματα, εκδρομές, νυχτερινή ζωή. Αυτή η πτυχή του φεστιβάλ κάνει όλους τους συμμετέχοντες χαρούμενους και επισημαίνει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας είναι το παλαιότερο του είδους του στην Ελλάδα και το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ στην Ευρώπη –μετά από το Fetes de la Vigne της Ντιζόν. Μέχρι σήμερα, το Φεστιβάλ διατηρεί τον μη κερδοσκοπικό προσανατολισμό του εστιάζοντας σε θεάματα υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, σε ένα μείγμα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δημιουργούς.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος της Λευκάδας. Παράλληλα, το φεστιβάλ στηρίζεται πολύ στους εθελοντές του, οι οποίοι με χαρά εκτελούν ένα μεγάλο αριθμό εργασιών.

Με τα χρόνια το φεστιβάλ έχει καθιερώσει συνεργασίες με Πρεσβείες, πανεπιστημιακά τμήματα, ινστιτούτα, ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική ατζέντα, ως μια αξιόλογη ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση στην Ελλάδα. Πρόσφατα το φεστιβάλ κέρδισε το σήμα EFFE (Εurope for festivals festivals for Europe), ενός πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ παράλληλα εισήλθε στο WAPA(World Association of Performing Arts) και στο FIDAF(Federation of International Dance Festivals).

Η τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει φυσικά επηρεάσει το Φεστιβάλ, θέτοντας περιορισμούς στους ορίζοντές του. Από την άλλη πλευρά, έχει αποδειχθεί ότι το φεστιβάλ είναι ένα διαχρονικό γεγονός που καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να «αναδυθεί» ακόμα πιο ένδοξο, ανεξάρτητα από τη σκληρή οικονομική κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ ή στη σελίδα του στο Facebook.

 

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει το Δ’ και τελευταίο μέρος με τα μουσικά φεστιβάλ της χώρας που θα διεξαχθούν από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης (Lavart)

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ