YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

Animated series που ίσως δεν πρόσεξες στο Netflix

Μια γρήγορη λίστα, για τους λάτρεις -ή και μη- του είδους, με επιλεγμένο και διαφορετικό animated content του Netflix που μπορεί να πέρασε απαρατήρητο

Υπάρχουν cool live action σειρές που λαμβάνουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα από άλλες. Δεκτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις animated σειρές· εδώ ελοχέυει και το εξής: πολλές από αυτές απορρίπτονται αυτόματα από μεγάλη μερίδα χρηστών, μιας και απευθύνονται και σε νεαρούς θεατές. Στην παρακάτω λίστα δεν υπάρχουν δημοφιλή και adult-content παραδείγματα του είδους στο Netflix, όπως το Castlevania, το BoJack Horseman και το Βig Mouth! Βασικά είναι κυρίως για cool animated σειρές που απευθύνονται και σε παιδιά, αλλά θα είναι τόσο άδικο να προσπεράσουν οι μεγάλοι.

Carmen Sandiego

"Carmen Sandiego" / Netflix
“Carmen Sandiego” / Netflix

Η, “kinda we want that”, 2D animated σειρά παραγωγής του Netflix Carmen Sandiego μας συστήνει την Carmen, η οποία εκπαιδεύτηκε για να εκτελέσει χρέη επαγγελματία κλέφτη στην Ακαδημία V.I.L.E., αλλά «αποστράτησε» για να ανακαλύψει τον κόσμο. Αργότερα, βρίσκει τον δρόμο της με το να σχεδιάζει και να εκτελεί μικροκλοπές σε κλοπιμαία μεγαλοκλεφτών, με τους συνεργάτες της Player, Zack, Ivy και Shadowsan.

H σειρά αποτελεί original show του Netflix, που έκανε πρεμιέρα το 2019 και βασίστηκε στην τρίτη έκδοση του εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού Where in the World is Carmen Sandiego?, το οποίο σχεδίασε η Lauren Elliott το 1985. Μια ανάλαφρη σειρά για τους λάτρεις του είδους με ένα cool, red-touch τζειμσμποντικό -πολύ αφθαίρετα- vibe. Η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 4 σεζόν στις 15 Ιανουαρίου 2021.

The Midnight Gospel

"The Midnight Gospel" / Netflix
“The Midnight Gospel” / Netflix

… ή Το Ευαγγέλιο του Μεσονυχτίου, είναι μία ακόμη πρωτότυπη παραγωγή του Netflix, η οποία προβάλλεται από τον Απρίλιο του 2020. Πρόκειται για web-animated σειρά που απευθύνεται σε ενήλικες με (πολύ γενικά διατυπωμένο) ροπή προς την φιλοσοφία -απαπα-, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του δημιουργού του Adventure Time, Pendleton Ward, και του κωμικού Duncan Trussell. Το concept του show είναι αυτό των πραγματικών podcast συνεντεύξεων μεταξύ του Trussell και διαφόρων καλεσμένων σε φανταστικό φόντο.

Η σειρά τοποθετείται σε μία παράλληλη διάσταση, ονόματι “The Chromatic Ribbon”, οπού ένας spacecaster (κόσμο+broadcaster), ο Clancy, έχει στην κατοχή του μία μηχανή που του δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύει οπουδήποτε θελήσει στον χωροχρόνο πολλών διαστάσεων. Μέσω αυτής, λοιπόν, εναλλάσεται μεταξύ διαφόρων κόσμων για να συναντήσει τους καλεσμένους του, προκειμένου να ταξιδεψουν μαζί, καθόλη τη διάρκεια της εκπομπής του “Duncan Trussell Family Hour”,  προς την κάθαρση που επέρχεται στο τέλος κάθε μαγευτικού επεισοδίου.

My Little Pony: Friendship Is Magic

"My Little Pony: Friendship is Magic" / Netflix
“My Little Pony: Friendship is Magic” / Netflix

Ok είναι πόνυ… Είναι το «Μικρό μου Πόνυ», όμως. Αλλά πάλι, πόνυ; Αν καταφέρει κανείς και προσπεράσει το γεγονός ότι είναι πόνυ -όπως κάναμε κάποτε για τα ζώα της υπέρτατης cartoon σειράς Camp Lazlo! (Ο Lazlo στην Κατασκήνωση)- θα ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο των πόνυ και, το πιο σημαντικό, ένα καταπληκτικό focus σε έναν κοσμογονικό μύθο της διάστασης των πόνυ που θα τα ενώσει με μια μαγική φιλία.

Μια φορά και έναν καιρό, στη μαγική γη της Equestria, ζούσαν δύο δίδυμοι γαλαζοαίματοι μονόκεροι που δημιούργησαν τον κόσμο και τον οποίον κυβερνούσαν με αρμονία.  Για να το κάνουν αυτό, η μεγαλύτερη χρησιμοποίησε τις δυνάμεις της για να δημιουργήσει τον ήλιο της αυγής, ενώ η νεότερη εμφάνισε το φεγγάρι για να γεννηθεί η νύχτα. Έτσι, οι δύο αδερφές διατηρούσαν το βασίλειο και τους υπηκόους τους, όλων των ειδών τα πόνυ, σε ισορροπία. Μα όσο περνούσε ο καιρός, η μικρότερη άρχισε να ζηλεύει την αδερφή της, αφού τα πόνυ έπαιζαν χαρούμενα κατά τις ηλιόλουστες μέρες και έπεφταν για ύπνο κατά τις μαγευτικές της νύχτες. Μία μέρα, λοιπόν, ο νεαρός μονόκερος αρνήθηκε να κατεβάσει το φεγγάρι για να έρθει η αυγή. Η αδερφή της προσπάθησε να την συνετίσει αλλά η πίκρα και η ζήλεια στην καρδιά της την μεταμόρφωσαν σε μία νύμφη του σκότους ονόματι Nightmare Moon. Η μεγαλύτερη, προκειμένου να νικήσει την αδερφή της που απειλούσε να βυθίσει το βασίλειο στο έρεβος, χρησιμοποίησε τη μαγεία των Στοιχείων της Αρμονίας και την εξόρισε στο φεγγάρι. Μέχρι που τα πράγματα άλλαξαν…

Πρωταγωνίστρια του My Little Pony: Friendship is Magic είναι το πόνυ Twilight Sparkle, η οποία θα κληθεί να ενώσει τα στοιχεία της αρμονίας μέσω της μαγικής φιλίας που θα σχηματίσει με τα άλλα πόνυ και της βοήθειας ενός μωρού δράκου, του Spike.  H σειρά δεν αποτελεί original material του Netflix, αφού δημιουργήθηκε από την Lauren Faust για λογαριασμού του Cartoon Network κάνοντας πρεμιέρα το 2010 και κλείνοντας μετά από 9 σεζόν τον Οκτώβριο του 2019.

Kid Cosmic

"Kid Cosmic" / Netflix
“Kid Cosmic” / Netflix

Η ιδέα για το project Kid Cosmic ήρθε στον δημιουργό του, Craig McCracken, το 2009 και χρειάστηκαν άλλα εννιά χρόνια για την τοποθέτησή του στο animated programme του Netflix. Βασίζεται στις παιδικές αναμνήσεις του McCracken ως ενός ευαίσθητου αγοριού με μια λανθάνουσα αυτοπεποίθηση πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Το animation style της παρούσας δουλειάς του διατηρεί στοιχεία του παραδοσιακού «ζωγραφισμένου στο χέρι» cartoon.

To concept ακολουθεί τις περιπέτειες ενός μικρού φαντασμένου αγοριού που ζει με τον free-spirited παππού του σε μια ερημική πολή. Ο μικρός ονειρεύεται να γίνει ήρωας και η ευκαιρία φαίνεται να του δίνεται όταν ανακαλύπτει τις πέντε Κοσμικές Λίθους της Δύναμης σε ένα ερρειπωμένο διαστημικό σκάφος. Σκοπός του γίνεται, λοιπόν, να μαζέψει τοπικούς ήρωες για να προστατέψουν όλοι μαζί τις πολύτιμες λίθους από επιδρομές εχθρικών εξωγήινων. Μέσω αυτού του σκοπού θα μάθει πως η πραγματικότητα του να είσαι ήρωας δεν είναι έτσι όπως την ονειρευόταν…

*Fun fact: Η επιλογή του New Mexico ως τοποθεσίας της σειράς έγινε με σκοπό να συνδεθεί με τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί το 1947 με την πτώση του διαστημικού σκάφους Roswell.

She-Ra and the Princesses of Power

"She-Ra and the Princesses of Power" / Netflix
“She-Ra and the Princesses of Power” / Netflix

 

For the Honor of Grayskull!

H She-Ra and the Princesses of Power είναι παραγωγή της DreamWorks Animation για το Netflix Original Series brand. Μιλάμε για το reboot και, ουσιαστικά, retelling της iconic animated σειράς των 80s’ She-Ra: Princess of Power -ορίστε μία μικρή υπενθύμιση – πάντοτε με την δύναμη του Grayskull!

Η Adora, μία ορφανή νέα, ζει σε έναν ψεύτικο κόσμο. Όταν μαθαίνει την αλήθεια αφήνει πίσω το παρελθόν της, εξεγείρεται και γίνεται η μυθική πριγκίπισσα-πολεμίστρια She-Ra. Συντροφιά της έχει τους νέους φίλους της και μαζί τους θα προσπαθήσει να ενώσει της πριγκίπισσες για να νικήσουν ως ενότητα το υπέρτατο κακό. Ένα κακό που συνδέεται με το παρελθόν της.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Νοέμβριο του 2018, όπου ολοκληρώθηκε μέσα 5 σεζόν τον Μάιο του 2020. Από την Eisner Award-winning συγγραφέα και παραγωγό Noelle Stevenson… έφτασε μια σύγχρονη εκδοχή του 80s’ girl-power είδωλου με απεύθυνση σε ένα νέο κοινό νεαρών fans, με σημαντικές αλλαγές που αγκαλιάζουν τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Really cool stuff!

Raya and the Last Dragon – Το ταξίδι της εμπιστοσύνης

Τhe Hollow

"The Hollow" / Netflix
“The Hollow” / Netflix

The Hollow. Πρόκειται για μία original καναδέζικη παραγωγή του Netflix, στην οποία τρία μεταξύ τους άγνωστα παιδιά ξυπνούν σε ένα ερμητικά κλειστό δωμάτιο, μη θυμούμενοι ούτε το όνομά τους! Θα βρεθούν μπροστά σε ένα πλήθος γρίφων και δοκιμασιών προκειμένου να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Η σειρά υπόσχεται, στην αρχή, κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο, αλλά το πράγμα αλλάζει στα μέσα της πρώτης σεζόν. Η λογική έκβαση επέρχεται για να αναιρεθεί πάλι προκειμένου να γίνει μια ακόμη σεζόν. Το The Hollow, που έκανε πρεμιέρα το 2018 και έχει ολοκληρωθεί, αξίζει λίγη από την προσοχή μας. Έστω λίγη.

Hilda

"Hilda" / Netflix
“Hilda” / Netflix

Η Hilda είναι ένα νεαρό blue-haired κορίτσι που ζει με τη μητέρα της. Όταν η τελευταία αποφασίζει πως θα μετακομίσουν στην υπαίθρια τοποθεσία Trolberg, η Hilda ταράζεται και φοβάται τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν. Γρήγορα όμως, εναρμονίζεται με τη φύση και τα στοιχεία της.

Η σειρά της Netflix είναι συμπαραγωγή Καναδά-Ηνωμένου Βασιλείου, βασισμένη στην βραβευμένη σειρά graphic novels του Luke Pearson. Τη μεταφορά της για το Netflix ανέλαβαν οι εταιρείες Silvergate Media και Mercury Filmworks, ενώ την σκηνοθεσία ο Andy Coyle, παρουσιάζοντάς μας ένα μικρό διαμαντάκι γαλήνης.

Μέσα από επιλογές γήινων χρωμάτων για την παλέτα της σειράς, τη μουσική που ψιθυρίζει “chill” και το storyline που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, η Hilda του Netflix είναι η κατάλληλη σειρά για τους λάτρεις της μικρής δόσης φαντασίας στην καθημερινότητά τους -και της Grimes, μιας και αγκούγεται στο opening theme.

Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ η δεύτερη (και τελευταία) τον Δεκέμβριο του 2020.

The Dragon Prince

"The Dragon Prince" / Netflix
“The Dragon Prince” / Netflix

Παρακάτω, η πρωτότυπη σειρά του Netflix The Dragon Prince αποτελεί δημιούργημα των Aaron Ehasz και Justin Richmond. Η παραγωγή της σειράς έγινε στα studio Wonderstorm και Bardel Entertainment για λογαριασμό του Netflix. Το saga του The Dragon Prince περιλαμβάνει 7 βιβλία, canon books, καθώς και το “Through the Moon”.

Η σειρά θα μιλήσει σίγουρα στους λάτρεις της περιπέτειας σε φανταστικούς κόσμους. Εδώ, στον κόσμο της Xadia, μία γη όπου μεσουρανεί η μαγεία των έξι αρχέγονων στοιχείων: Ήλιος, Φεγγάρι, Αστέρια, Γη, Ουρανός και Ωκεανός, ζούσαν κάποτε ειρηνικά δράκοι, ξωτικά και άνθρωποι της Xadia. Ωστόσο, η ματαιοδοξία του ανθρώπου τον οδήγησε σε σκοτεινά μονοπάτια… Μην μπορώντας να παράγει μαγεία μόνος του με φυσικό τρόπο, άρχισε να χρησιμοποιεί μαύρη μαγεία που εμπεριείχε τους ζωτικούς σπόρους των άλλων μορφών ζωής (ξωτικών και δράκων).

Στο παρόν της σειράς, 1000 χρόνια αργότερα, ο βασιλιάς των ανθρώπων Horrow του Katolis και ο σύμβουλός του, ο ασκητής της μαύρης μαγείας Viren, έχουν σκοτώσει τον βασιλιά των δράκων Avizandum, και το αυγό του διαδόχου του. Σε πράξη αντεκδίκησης, τα ξωτικά προσπάθησαν να σκοτώσουν τον βασιλιά Horrow και τον γιο του Ezran. Ο Ezran, όμως, με τον ετεροθαλή αδελφό του Callum και την «δολοφόνο» του, το ξωτικό Rayla, ανακαλύπτουν πως το αυγό του διαδόχου του πρίγκιπα δράκου δεν έχει καταστραφεί. Σκοπός τους γίνεται να μεταφέρουν το αυγό πίσω στην Χadia.

Η περίληψη των άλλων δύο σεζόν θα μπορούσε να γραφτεί τώρα, αλλά συγκρατούμαι μιας και ο σκοπός του παρόντος κειμένου δεν είναι αυτός. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως το show βασίστηκε σε μία μοναδική animation τεχνοτροπία συνδυάζοντας στοιχεία του CG και του δισδιάστατου animation. Το υβριδικό αυτό αποτέλεσμα έδωσε την ευκαιρία στους δημιουργούς του περισσότερες επιλογές στη δυναμική των οπτικών γωνιών, του φωτισμού και της καλύτερης και πιο λεπτομερούς απόδοσης των χαρακτήρων. Η παραγωγή αυτή του Netflix παρέμεινε και «έμπλεξε» τα βασικά: σχέδια, storyboarding, model/surfacing, rigging, τοπίο και περιβάλλον, animation, 2D/3D FX και φωτισμό.

O Aaron Ehasz, που αναφέρθηκε και στην πρώτη παράγραφο, υπήρξε ο επικεφαλής συγγραφέας και συμπαραγωγός της animated σειράς-φαινόμενο του Nickelodeon, Avatar: The Last Airbenderκαι editor της animated σειράς Futurama

Disenchantment

"Disenchantment" / Netflix
“Disenchantment” / Netflix

Πρωταγωνίστρια της original σειράς του Netflix Disenchantmentείναι η αλκοολική πριγκίπισσα Tiabeanie ή Bean, ο φίλος της Elfo το ξωτικό και ο προσωπικός της δάιμονας Luci. Το animated sitcom για ενήλικες, είναι τοποθετημένο σε ένα μεσαιωνικό βασίλειο ονόματι Dreamland.

Το πέρας της σειράς, μέχρι τώρα, υπογράφει ο Matt Groening, δημιουργός των Simpsons και Futurama για την 20th Century Fox Television (παρόλο που το Futurama επιμένει ότι φτιάχτηκε για την 30th Century Fox). Η εν λόγω animated σειρά είναι η πρώτη του παραγωγή για τη Netflix.

Για τους μυημένους σε The Simpsons και Futurama είναι ένα ακόμα cool thing του Groening. Για τους μη, είναι μία πολύ καλή αρχή με συνέχεια το Futurama.

Totally Spies!

"Totally Spies!" / Netflix
“Totally Spies!” / Netflix

 

Out to totally save the world without breaking a nail!

Εντάξει, δεν γίνεται να μη θυμάται κάποιος το iconic trio των Totally Spies!. Βρίσκεται στην πλατφόρμα του Netflix με την ίδια ελληνική μεταγλώτιση που το γνωρίσαμε. H παραγωγή της σειράς δεν ανήκει στο Netflix αλλά στην Αμερικανική/Καναδέζικη/Γαλλική εταιρεία Marathon Production και την Canadian Company Image Entertainment Corporation. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή αποτελείται από 156 επεισόδια, διαμοιρασμένα ανά 26 σε 6 σεζόν και μία ταινία που προβλήθηκε το 2011.

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το show όταν ήταν νεότεροι, αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για να το κάνουν. Είναι ένα εξαιρετικά προσεγμένο κωμικό animated piece, το οποίο χρονολογείται πίσω στο 2001. Πρωταγωνίστριες είναι οι totally spies, οι μυστικοί πράκτορες Clover, Samantha και Alexandra που καλούνται να σώσουν τον κόσμο, ισορροπώντας μεταξύ της ζωής του μυστικού πράκτορα με τη σχολική στο Beverly Hills High.

Αργότερα, τα κορίτσια αποφοιτούν και η περιπέτεια συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο του Malibu. Πάντα όμως totally in!

Kipo and the Age of Wonderbeasts

"Kipo and the Age of Wonderbeasts" / Netflix
“Kipo and the Age of Wonderbeasts” / Netflix

Τέλος, η σχετικά πρόσφατη animated σειρά παραγωγής του Netflix Kipo and the Age of Wonderbeasts δημιουργήθηκε από τον Radford Sechrist, προσαρμόστηκε για την TV από τον Bill Wolkoff, ενώ την παραγωγή της ανέλαβε το γνωστό DreamWorks Animation με προορισμό την πλατφόρμα του Netflix.

Έχοντας περάσει την ζωή της σε υπόγειους κόσμους, η ηρωίδα μας Kipo ανακαλύπτει τη συναρπαστική ζωή της post-apocaliptic επιφάνειας της γης γεμάτη με φανταστικά «ραδιενεργά» πλάσματα. Μέσα στον έντονα χρωματικό επίγειο κόσμο θα γνωρίσει ένα group επιζόντων και θα ξεκινήσουν όλοι μαζί ένα ταξίδι επιβίωσης, αφού όλα φαίνεται πως θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση.

Εν συντομία, η σειρά αξίζει κυρίως για το αισθητικό της αποτέλεσμα. Και η πλοκή της παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά απογειώνεται από το εικονικό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Φάκελος Star Wars: “The Force will be with you. Always.”

Κείμενο: Διμηνίδης Δανιήλ (Lavart)

 

Πηγές εικόνων: Εξώφυλλο, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Πηγές κειμένου: Wikia | Fandom, IMDb

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ