Search
Close this search box.

Ελευσίνα Πολιτιστική πρωτεύουσα – Εκλέχθηκε νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Ελευσίνα Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021

Η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι μια πόλη που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για περίοδο ενός χρόνου στη διάρκεια του οποίου της δίνεται η ευκαιρία να επιδείξει την πολιτιστική της ζωή και ανάπτυξη. Αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν χρησιμοποιήσει την χρονιά της πολιτιστικής πόλης για να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά την πολιτιστική τους βάση και κατ’ επέκταση την εικόνα τους στο διεθνή χώρο. Η έννοια της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής πόλης εκπονήθηκε ως ένας τρόπος αλληλοπροσέγγισης των Ευρωπαίων κατοίκων και ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου 1985 από το Συμβούλιο Υπουργών με πρωτοβουλία της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.

Από τότε η πρωτοβουλία βρίσκει ολοένα αυξανόμενη απήχηση μεταξύ των Ευρωπαίων κατοίκων. Έχει, έτσι αποκτήσει έναν αυξανόμενο πολιτιστικό και κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο με τους πολυάριθμους επισκέπτες που έχει προσελκύσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια από της όμορφες πόλεις της χώρας μας αποκτά τον τίτλο πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά αυτό έχει συμβεί ιστορικά άλλες τρεις φορές. Το 1985 όταν ανακηρύχθηκε η Αθήνα, η οποία ήταν και η πρώτη ιστορικά πολιτιστική πρωτεύουσα, το 1997 όταν ανακηρύχθηκε η Θεσσαλονίκη και τώρα το 2021 τον τίτλο αυτό φέρει η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκλογή του Μιχαήλ Μαρμαρινού ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Ακολουθεί το Δελτίου τύπου:

Δελτίο Τύπου:

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός είναι ο νέος Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση του Μιχαήλ Μαρμαρινού στη θέση του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Η επιλογή του Μιχαήλ Μαρμαρινού στηρίχτηκε αφενός στη δύναμη της προσωπικότητας του, αφετέρου στο πολυσχιδές καλλιτεχνικό του έργο. Οραματιστής στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, γνωρίζει τη διεθνή πολιτιστική σκηνή στην οποία έχει διακριθεί ως ένας εκ των πρεσβευτών της Ελλάδας που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης στο εξωτερικό.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή ο τίτλος που μου αποδίδεται. Ελπίζω πως η αγάπη μου για την Ελευσίνα -που μετράει πολλά χρόνια, πολύ πριν την ανακήρυξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα-  θα καταφέρει να μετατραπεί, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών και της πόλης, σε ένα έργο που θα αφήσει ζωντανά ίχνη και αναμνήσεις», δήλωσε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μετά την ανακοίνωση  του Διοικητικού Συμβουλίου.Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα

Πηγή Φωτογραφίας 1.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr