5 Πράγματα που περιμένουμε στον δεύτερο κύκλο του Stranger Things!

Όταν κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015, η τηλεοπτική σειρά Stranger Things αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Ο συνδυασμός του μυστηρίου με στοιχεία της ποπ κουλτούρας κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών, καθώς αναπόλησαν τα έργα του Spielberg, του Stephen King και του John Carpenter από την δεκαετία του ’80. Δημιουργημένη από τους αδελφούς Duffer, η σειρά θα επιστρέψει με τον δεύτερο κύκλο της (το trailer του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ) στις 27 Οκτωβρίου. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια πράγματα που αν συμβούν στην δεύτερη σεζόν θα αποδείξουν ότι το Stranger Things όχι απλά παρέμεινε αριστούργημα αλλά όσο πάει γίνεται και καλύτερο.

1) Περισσότερη ElevenΗ Eleven, ερμηνευμένη από την εξαιρετική Millie Bobby Brown που ήταν και υποψήφια για βραβείο Emmy καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου, αποτέλεσε τον αγαπημένο χαρακτήρα του κοινού. Το κορίτσι στην διάρκεια της πρώτης σεζόν κατάφερε να νικήσει το τέρας που τρομοκρατούσε την πόλη Hawkins και να προστατεύσει την παρέα του Mike, με την οποία ανέπτυξε φιλικές σχέσεις. Στον δεύτερο κύκλο ανυπομονούμε να δούμε πως επιβίωσε από την αναμέτρηση με το τέρας καθώς και πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις που έχει ήδη χτίσει με τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες.

2) Περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το Upside DownΣτην διάρκεια του πρώτου κύκλου, ο παράλληλος κόσμος από τον οποίο προερχόταν το τέρας που απήγαγε τον Will Byers αποτέλεσε εφιάλτη τόσο για τους πρωταγωνιστές όσο και για εμάς τους θεατές. Με τις φωτογραφίες και τα trailer της νέας σεζόν να προμηνύουν την εμφάνιση καινούριων τεράτων, θα ήταν ιδανικές μερικές απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουμε ήδη για την υπερφυσική διάσταση της σειράς.

3) Περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη των χαρακτήρωνΟ χαρακτήρας της Barb κέρδισε τις καρδιές των θεατών στην προηγούμενη σεζόν καθώς υπήρξε έμπιστη φίλη της Nancy. Το κοινό ζήτησε από τους σεναριογράφους να παρουσιάσουν στον δεύτερο κύκλο το αντίκτυπο που είχε ο άδικος χαμός της Barb τόσο στην κολλητή της όσο και στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Επιπλέον, στο τελευταίο επεισόδιο αποκαλύφθηκε ότι ο Will Byers είναι βαθιά επηρεασμένος από τις εμπειρίες του στον κόσμο του Upside Down, καθώς είχε ένα τρομακτικό όραμα σχετικά με αυτόν. Με την προσθήκη επιπλέον χαρακτήρων στην δεύτερη σεζόν, οι σεναριογράφοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν παραπάνω τους πρωταγωνιστές που ήδη έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει μέσω των καινούριων σχέσεων που θα προκύψουν.

4) Περισσότερες απαντήσεις για τα ανθρώπινα πειράματαΤόσο ο χαρακτήρας της Eleven όσο και η σύνδεση της διάστασης του Upside Down με την δική μας είναι αποτελέσματα των ανθρώπινων πειραμάτων που διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα η κυβέρνηση. Ο δεύτερος κύκλος είναι μια καλή ευκαιρία να πληροφορηθούμε περισσότερα σχετικά με τα κίνητρα του Dr Brenner και των συνεργατών του, καθώς τα στοιχεία που μας δόθηκαν μέχρι τώρα είναι λίγα και ασαφή.

5) Περισσότερη καινοτομία στο σενάριοΈνα από τα στοιχεία του πρώτου κύκλου που δέχτηκε αρνητική κριτική ήταν οι πολλαπλές ομοιότητες που είχε με το σενάριο της ταινίας The Goonies (1985). Η συμμετοχή των αδελφών Duffer στην συγγραφική ομάδα της σειράς Wayward Pines έχει αποδείξει την ικανότητά της να δημιουργεί πρωτότυπα και προσεγμένα σενάρια. Αν οι προσθήκες χαρακτήρων και υπερφυσικών πλασμάτων στην δεύτερη σεζόν προσφέρουν αέρα ανανέωσης τότε η σειρά θα παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Κείμενο: Θοδωρής Κανάκης (Lavart)

 

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2, 3

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ