YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

3ο Music Showcase of Greece… επιστρέφει με νέο project

3o Music Showcase of Greece επιστρέφει με το  “Project SoundON”: Music and Conference… το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Σε μια περίεργη περίοδο για τον  πολιτισμό και τη δημιουργική βιομηχανία γίνεται μια προσπάθεια  οι φωνές των ανθρώπων να κρατήσουν ζωντανή τη μουσική παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην 3η του χρονιά, το Music Showcase Greece τοποθετείται σε μία ευαίσθητη εποχή και επιστρέφει με ένα ιδιαίτερο project. Το “Sound ON”, δίνει βήμα σε μουσικούς παραγωγούς, καλλιτεχνικούς διευθυντές φεστιβάλ, διεθνείς καλεσμένους και φορείς της μουσικής βιομηχανίας και του πολιτισμού. Πραγματεύεται τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην πολιτιστική βιομηχανία, στην αγορά του θεάματος, αλλά και τις αλλαγές που επιφέρει η υγειονομική κρίση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε την κοινωνική διάσταση της ψυχαγωγίας.

project #SoundON
project #SoundON

Με τις συνέπειες της πανδημίας και των μέτρων προστασίας να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτιστική παραγωγή και η απουσία του «ζωντανού» κοινού να αλλάζει την ψυχαγωγική εμπειρία, η μουσική βιομηχανία μπαίνει σε νέους υπαρξιακούς προβληματισμούς που τροφοδοτούν τη συζήτηση, στο φετινό #MSG3.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η στήριξη των επαγγελματιών – μουσικών από την πολιτεία κατά την τρέχουσα υγειονομική κρίση, η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην εποχή του remote, o ψηφιακός μετασχηματισμός της δημιουργικής βιομηχανίας αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης νέου κοινού σε μια περίοδο περιορισμού των ζωντανών πολιτιστικών γεγονότων. Συνολικά, η συζήτηση στο φετινό #MSG3 διερευνά τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς της μουσικής καθώς καλείται να διαδραματίσει τον κοινωνικό και ψυχαγωγικό της ρόλο σε μία εποχή γενικευμένου φόβου, ανησυχίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στα πλαίσια της ευρύτερης συζήτησης, το “#SoundON”, παρουσιάζει δύο μουσικές προτάσεις στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της ελληνικής σκηνής με τους Tendts και τoν Transparent Man να σκιαγραφούν τη δισκογραφική τους πορεία μέσα από ένα live set που επιδεικνύει τον σύγχρονο ήχο.

To project SoundON τιμούν με τη συμμετοχή τους, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας, εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Ν. Γενιάς, τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και το σύλλογο Καλλιτεχνών Β. Ελλάδος, ο υπεύθυνος προγράμματος του βραβευμένου FOCUS Wales, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ MENT της Ljubljana και του Pop-Kultur του Βερολίνου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής του Πόρτο, καθώς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, επιχειρηματίες της μουσικής βιομηχανίας και επίτιμοι διοργανωτές φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων και με στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συμμετεχόντων, το project θα μεταδοθεί ONLINE από τα δίκτυα του MSG, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ελπίζοντας σε μια πραγματική νέα κανονικότητα που θα μας δώσει τη δυνατότητα ενός μεγάλου ζωντανού Φεστιβάλ για το 2021, καλούμε όλους τους φίλους και του συντελεστές της διοργάνωσης να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη φετινή συζήτηση που ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει στο αύριο της τέχνης που αγαπάμε.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή μας να δεχτούμε μία ερώτηση που θα εκπροσωπήσει το μέσο σας (συνοδευόμενο με το όνομα του δημοσιογράφου), προκειμένου να αποτελέσει παράγοντα συζήτησης και προβληματισμού
του ανοιχτού συνεδρίου, στο οποίο καλείστε να συμμετέχετε

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

HOME http://musicshowcase.gr/el/

ΥT https://bit.ly/3j8XnbA

FB https://www.facebook.com/musicshowcasegr

IN https://www.instagram.com/musicshowcasegr/

Tendts

HOME http://www.tendts.com/

FB https://www.facebook.com/Tendts/

YT https://www.youtube.com/user/wearetendts

IN https://www.instagram.com/wearetendts/

DISCOGS https://www.discogs.com/artist/3041121-Tendts

Transparent Man

YT https://www.youtube.com/channel/UCZKwWGtB1p5XTdiiJ8i3wDg

FB https://www.facebook.com/transparentmanmusic/

IN https://www.instagram.com/transparent_man_/

SOUNDCLOUD https://soundcloud.com/transparentman

SPOTIFY https://open.spotify.com/artist/5BzOhiTZdq869mBfPYOKST

BANDCAMP https://transparentman.bandcamp.com/

Πηγή Πληροφοριών

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ