3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» από το Πα.Μακ

Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την συμμετοχή και την προώθηση των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει το φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art», (RoDi) με σκοπό την προώθηση και την υποστήριξη της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε ως μέλη, είτε ως θεατές. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ με μια μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών δρώμενων περιλαμβάνει την προβολή 42 ταινιών ελληνικών και διεθνών παραγωγών στο διαγωνιστικό κομμάτι καθώς και μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις κι εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες και πλήθος παράλληλων δράσεων. Η αρχική ιδέα προέρχεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και με επίκεντρο την τέχνη, έχει ως στόχο να προωθήσει την ευρύτερη αποδοχή και χειραφέτηση των ατόμων με αναπηρία. Το Φεστιβάλ είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία, με χρηματοδότηση που προέρχεται αποκλειστικά από εξωτερικούς παράγοντες (χορηγίες/δωρεές) και έχει μηδενικό κόστος συμμετοχής και παρακολούθησης ενώ φέτος, σεβόμενο τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

«Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» σημαίνει ότι τέχνη πρέπει και μπορεί να συμβάλλει στην έκφραση των αναπήρων όχι ως θεραπεία και η αναπηρία μέσω της τέχνης μπορεί να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση της διαφορετικότητας με σεβασμό, εκτίμηση και ειλικρίνεια απέναντι σε κάθε ύπαρξη.

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου, με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες που περιλαμβάνονται σ’ αυτές τις ημερομηνίες: 3/12 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 5/12 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και 10/12 Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

banner_rodi-3rd-festival
3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

Το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Πηγή Φωτογραφιών

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ