Στις 26 Μαρτίου 2017 ανοίγει τις πόρτες του ένα νέο φεστιβάλ!

Ονομάζεται JESTERS’ FEST και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης.

Οι Borderline Syndrome, στον ρόλο του διοργανωτή, επιμελούνται το line-up του φεστιβάλ, προτείνοντας την δική τους οπτική στην σύγχρονη Ελληνική σκηνή.

Το φετινό JESTER’S FEST θα φιλοξενηθεί στον χώρο του κινηματογράφου Τριανόν και θα παρουσιάσει στο stage τους Underwater Chess, τους Borderline Syndrome και τους Univoyage Experiment.


UNDERWATER CHESS
Οι Underwater Chess είναι ένα ηλεκτροακουστικό ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη (Μιχάλης Βρέττας – βιολί, φωνή, Πάνος Παπάζογλου – κιθάρα, φωνή). Υπάρχουν από το 2001, έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα.
Στο Τριανόν θα παίξουν ένα εβδομηντάλεπτο σετ με αρκετές από τις χρυσές τους επιτυχίες αλλά και με υλικό από το ολοκαίνουριο τους άλμπουμ «Seriality», που κυκλοφόρησε το Γενάρη του 2017 από την Amplify με διανομή στην Ευρώπη από τη βρετανική Lobster Theremin. Μαζί τους στην ηχοληψία ο GeorgieBoy.

BORDERLINE SYNDROME
Οι BORDERLINE SYNDROME λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της 2ης δουλειάς τους – ‘SYNAPSES’ ΕΡ, εμφανίζονται στο Τριανόν στα πλαίσια του 1ου JESTERS’ FEST.
Δουλεύοντας, τα τελευταία χρόνια, ως instrumental κουαρτέτο και πειραματιζόμενοι με μεγαλύτερες συνθέσεις, οι BORDERLINE SYNDROME μπαίνουν στο στούντιο την άνοιξη του 2015 για την ηχογράφηση του ‘SYNAPSES’ EP, την 2η κυκλοφορία τους μετά το ‘stateless’ (2012).
Οι μίνιμαλ μελωδίες, η πολυρυθμία, τα βαριά math riff και οι έντονες αλλαγές δυναμικών και διαθέσεων χαρακτηρίζουν το νέο τους ήχο.

http://borderlinesyndrome.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/borderlinesyndrome/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=ot8nnp1ke-g

UNIVOYAGE EXPERIMENT
Οι Univoyage Experiment είναι ένα experimental jazz σχήμα, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2014. Οι μουσικοί που το αποτελούν είναι οι :
Σπύρος Νίκας – Soprano & Alto Σαξόφωνο, Γιώργος Κωνσταντίνου – Ηλεκτρικό Μπάσο, Μιχάλης Τσιφτσής – Ηλεκτρική Κιθάρα, Παναγιώτης Κωστόπουλος – Τύμπανα, Μάρκος Χαϊδεμένος – Πλήκτρα.
Πειραματίζονται και συνθέτουν original υλικό, επηρεασμένοι από ένα μεγάλο φάσμα της σύγχρονης jazz σκηνής.
Δυναμικές ενορχηστρώσεις, ουσιώδεις αυτοσχεδιασμοί και powerful grooves είναι τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν.

20:00 DOORS OPEN
20:30 UNIVOYAGE EXPERIMENT
21:30 BORDERLINE SYNDROME
22:50 UNDERWATER CHESS

Τριανον
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101 – ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

ΕΙΣΟΔΟΣ : 8 €

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης επιστρέφει με αφιέρωμα στην ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ

Close