1821

1821: Η Ελληνική Επανάσταση έγινε επιτραπέζιο!

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ’21, δημιούργησε ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι, το «Ταξίδι προς την Ελευθερία».

Πρόκειται για ένα γρήγορο παιχνίδι, στο οποίο οι συμμετέχοντες γίνονται συνοδοιπόροι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, ξεκινώντας από την δημιουργία της Φιλικής εταιρείας και καταλήγοντας στη γέννηση του νέου Ελληνικού Έθνους.

1821: παιχνίδι
1821: παιχνίδι

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται στην εποχή της Επανάστασης και με οδηγό τα απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά, όλοι οι παίκτες περνούν μέσα από πόλεις και χωριά, συμμετέχοντας στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

RYANAIR – Χριστούγεννα: Εισιτήρια από 10 ευρώ για 9 πτήσεις από Θεσσαλονίκη!

Η δράση λαμβάνει χώρα στην Πελοπόννησο, το επίκεντρο της Επανάστασης, και οι συμμετέχοντες επιλέγουν έναν από τους τέσσερις χαρακτήρες της εποχής, που αποτυπώνουν όλες τις εκφάνσεις της Επανάστασης: το Μέλος της Φιλικής Εταιρείας, τον Φιλέλληνα, τη Γυναίκα της Επανάστασης και τον Αγωνιστή του 1821. Η επιλογή του χαρακτήρα καθορίζει και τον τρόπο που αυτός/ή κινείται μέσα στο παιχνίδι. Κατά το επικό αυτό ταξίδι ο/η κάθε παίκτης/ρια συναντά εμπόδια ή βοήθειες που τον/την κάνουν να μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Μάλιστα, τα τυχαία τοποθετημένα πλακίδια κάνουν το παιχνίδι κάθε φορά διαφορετικό! Το παιχνίδι τελειώνει όταν κάποιος/α από τους παίκτες φτάνει στον σκοπό του ταξιδιού (τερματισμός), που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία του νέου Ελληνικού Έθνους.

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ