Breaking Bad

13 χρόνια Breaking Bad: 12 + 1 πράγματα που δεν ήξερες

13 χρόνια έχουν περάσει από την πρεμιέρα του Breaking Bad κι εμείς συγκεντρώσαμε 12 + 1 fun facts που κατά πάσα πιθανότητα δεν ήξερες

 1. Τα 62 επεισόδια δεν είναι τυχαία. Το στοιχείο με ατομικό αριθμό 62 στον περιοδικό πίνακα είναι το Σαμάριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην θεραπεία πολλών καρκίνων, ανάμεσά τους και αυτόν των πνευμόνων.
 2. Τα γυρίσματα αρχικά θα γίνονταν στην Καλιφόρνια, τοποθεσία που άλλαξε τελευταία στιγμή και μεταφέρθηκαν στο Νέο Μεξικό. Η σειρά αύξησε κατά πολύ τον τουρισμό της περιοχής, και οι κάτοικοι το εκμεταλλεύτηκαν με ξεναγήσεις στις τοποθεσίες και merch. (καραμέλες – μπλε ΜΕΘ, ντόνατς – μπλε ΜΕΘ, μπύρα Heisenberg κ.α)

  Breaking Bad
  Breaking Bad
 3. Μετά το τελευταίο επεισόδιο, το καστ βγήκε και διασκέδασε τόσο ώστε ο Bryan Cranston έκανε τατουάζ το logo της σειράς στο δάχτυλό του.
 4. Από το 2008 που ξεκίνησε η σειρά, οι πραγματικοί παραγωγοί ΜΕΘ άρχισαν να βάζουν μπλε χρώμα στο προϊόν τους για να κάνουν τους πελάτες να πιστέψουν ότι είναι δυνατότερη, όπως του Heisenberg.
 5. Στο Νέο Μεξικό, υπάρχουν 2 υποτροφίες εμπνευσμένες από τη σειρά, με τίτλο «Breaking Addiction» διάρκειας 12 εβδομάδων και απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απεξάρτηση.

  Breaking Bad
  Breaking Bad
 6. Στην πρώτη σεζόν, ο Jesse και ο Walter, χρησιμοποιούν υδροφθορικό οξύ για να εξαφανίσουν ένα πτώμα. Ο Jesse παρακούει τον Walter και το κάνει μέσα στην μπανιέρα, η οποία λιώνει και διαλύει μέχρι και το ταβάνι. Οι «MythΒusters» έκαναν το πείραμα σε σώμα γουρουνιού. Τα αποτελέσματα; Το οξύ αποσύνθεσε όντως τον ιστό αλλά δεν τον υγροποίησε όπως έγινε στη σειρά. Επίσης η μπανιέρα δεν έπαθε τίποτα απολύτως.
 7. Aρχικά η παραγωγή πρότεινε τον ρόλο του Walter White στους Matthew Broderick και John Cusack, οι οποίοι τον απέρριψαν. Ο σεναριογράφος της σειράς, Vince Gilligan επέμενε για τον Cranston καθώς είχαν συνεργαστεί στη σειρά «The X- Files» το 1998. Η παραγωγή αρχικά ήταν αρνητική γιατί ο Cranston είχε κυρίως κωμικούς ρόλους. Ο Gilligan όμως, ευτυχώς, τους έπεισε.

  Breaking Bad
  Breaking Bad
 8. Παρά το όνομα που του βγήκε, ο Aaron Paul λέει την λέξη «bitch» συνολικά μόνο 54 φορές στα 62 επεισόδια…εμείς δηλαδή μάλλον την είπαμε παραπάνω.
 9. Η σκηνή που πετάει την πίτσα στα κεραμίδια του σπιτιού ήταν η «one-in-a-million shot» καθώς ήταν πέρα για πέρα αληθινή και μάλιστα ο Cranston την έβγαλε με την πρώτη.
 10. O Jesse κανονικά θα πέθαινε στο επεισόδιο 9 της πρώτης σεζόν, αλλά οι σεναριογράφοι σοφά συνειδητοποίησαν ότι η σχέση του με τον Walter ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς.

  Breaking Bad
  Breaking Bad
 11. Ειδικοί από την Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) δίδαξαν τον Bryan Cranston και τον Aaron Paul να φτιάχνουν αληθινή ΜΕΘ παρόλο που στο show έκαναν επίτηδες λάθος την συνταγή… σε περίπτωση που είχε κάποιος τέτοιο χημικό αντιδραστήριο να μη μπει στον πειρασμό!
 12. Επιστημονικά, η ΜΕΘ του Walter κανονικά θα έπρεπε να είναι λευκή και όχι μπλε και στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι… καραμέλες!

BONUS: Ο Samuel L. Jackson, όταν βρισκόταν στο Νέο Μεξικό για τα γυρίσματα του «The Avengers» ήθελε να κάνει cameo ως  Νick Fury στο ΒΒ, με το να μπει απλά στο Los Pollos Hermanos, να παραγγείλει φαγητό και να φύγει. H παραγωγή, κακώς, αρνήθηκε.

Nick Fury
Nick Fury

Διαβάστε επίσης:

Trivia: 26 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Φιλαράκια

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

 

Πηγές: 1, 2

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Επικαιρότητα

μοιρασου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email