Search
Close this search box.

Χάρι Πότερ: Ο Fiennes υπερασπίζεται την J.K. Rowling: «Η λεκτική βία που της ασκείται είναι αηδιαστική»

Χάρι Πότερ: Ο Fiennes υπερασπίζεται την J.K. Rowling.

​Ο Ralph Fiennes, ο οποίος υποδύθηκε τον Λόρδο Βόλντεμορτ στις ταινίες Χάρι Πότερ, υπερασπίστηκε τη συγγραφέα των βιβλίων, χαρακτηρίζοντας «αηδιαστικές» και «αποκρουστικές»τις ανελέητες προσβολές και απειλές κατά της J.K. Rowling.

«Η J.K. Rowling έχει γράψει αυτά τα σπουδαία βιβλία για την ενδυνάμωση των μικρών παιδιών που προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους» δήλωσε ο Fiennes στους New York Times κατά τη διάρκεια μιας μακροσκελούς συνέντευξης για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας, «Το μενού».

«Έχει να κάνει με το πώς γίνεσαι καλύτερος, ισχυρότερος, πιο ηθικά συνειδητοποιημένος άνθρωπος. Η λεκτική βία που της ασκείται είναι αηδιαστική, είναι αποκρουστική.»

LOTR: Ο γιος του Τόλκιν δυσαρεστήθηκε με την ταινία του Πίτερ Τζάκσον

«Θέλω να πω, μπορώ να καταλάβω μια μερίδα που μπορεί να είναι θυμωμένη με αυτά που λέει, αλλά δεν είναι κάποια αισχρή, υπερδεξιά φασίστρια. Είναι απλώς μια γυναίκα που λέει: Είμαι γυναίκα και νιώθω ότι είμαι γυναίκα και θέλω να μπορώ να λέω ότι είμαι γυναίκα.

Και καταλαβαίνω από πού προέρχεται. Ακόμα κι αν δεν είμαι γυναίκα.»

Η Ρόουλινγκ έχει δεχτεί πολλές απειλές θανάτου, και λεκτικές κακοποιήσεις, καθώς είπε τη γνώμη της για την LGBT κοινότητα και την ελευθερία του λόγου.

Τον περασμένο Νοέμβριο έγραψε στο Twitter:

«Έχω δεχτεί πλέον τόσες πολλές απειλές θανάτου που θα μπορούσα να χρωματίσω το σπίτι με αυτές, και δεν έχω σταματήσει να μιλάω.» Πέρυσι, η αστυνομία στη Σκωτία έκανε έρευνες αφού ακτιβιστές δημοσίευσαν στο Twitter μια φωτογραφία τους να κρατούν πλακάτ έξω από το σπίτι της οικογένειας της Ρόουλινγκ, στην οποία φαινόταν καθαρά η διεύθυνσή της, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η αστυνομία ενεπλάκη και πάλι νωρίτερα φέτος, όταν η Ρόουλινγκ έγραψε στο Twitter υπέρ του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι μετά την απόπειρα δολοφονίας του, στην οποία απάντησε ένας ανώνυμος χρήστης του Twitter:

«Μην ανησυχείς, είσαι η επόμενη.»

Νωρίτερα στη συνέντευξη του Fiennes στην αρθρογράφο των New York Times Maureen Dowd σχολίασε επίσης την κουλτούρα του cancel, λέγοντας:

«Ο δίκαιος θυμός είναι δίκαιος, αλλά συχνά γίνεται κάπως χαζός επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τις γκρίζες ζώνες. Δεν έχει αποχρώσεις.»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα όταν του προτάθηκε για πρώτη φορά ο ρόλος του Σκοτεινού Μάγου στη σειρά «Harry Potter».

«Ήμουν λίγο μυγιάγγιχτος, νομίζω, αρχικά», είπε. «Σκέφτηκα, ‘Ω, αυτό είναι ένα παιδικό φανταστικό πράγμα. Δεν είμαι σίγουρος»

Διαβάστε περισσότερα:

Netflix: Ποιες ταινίες – σειρές κυκλοφορούν σήμερα; 25/10

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr