Search
Close this search box.
Φρέντι Μέρκιουρι 

Φρέντι Μέρκιουρι: H τελευταία, γαλήνια φωτογραφία λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή

H τελευταία φωτογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι  λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Νοέμβριος θα θυμάται πάντα την απώλεια ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα όλων των εποχών, του Φρέντι Μέρκιουρι. Ο τραγουδιστής των Queen πέθανε τον Νοέμβριο του 1991 μετά από μακρά μάχη με το AIDS. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, η υγεία του είχε επιδεινωθεί ραγδαία και, παρόλο που σπάνια άφηνε το κρεβάτι του ή απολάμβανε τις πολύτιμες γωνιές του όμορφου κήπου του, έκανε μια τελευταία προσπάθεια, την οποία απαθανάτισε ο σύντροφός του, Χάτον .

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα στο One Garden Lodge, στο West Kensington, ο θρύλος της ροκ ζήτησε από τον Χάτον να του βγάλει φωτογραφία ενώ εκείνος τον παρακολουθούσε να φωτογραφίζει τα λουλούδια στον κήπο. Ο Μέρκιουρι έφτιαξε τα μαλλιά του και επέλεξε ένα αγαπημένο ρούχο για να φορέσει. Ζήτησε να μην τραβήξουν τις φωτογραφίες του πολύ κοντά, ώστε να μπορεί να απολαύσει τη στιγμή χωρίς να τον ενοχλούν.

Στα απομνημονεύματά του ο Χάτον περιγράφει λεπτομερώς εκείνη τη στιγμή:

«Εκείνο το καλοκαίρι ο Φρέντι πόζαρε μπροστά σε μια κάμερα για την τελευταία φορά – τη δική μου. Έγινε κάπως έτσι. Ήμουν έξω στον κήπο φωτογραφίζοντας μερικά από τα λουλούδια σε πλήρη άνθηση και ο Φρέντι περπάτησε προς το μέρος μου. Δοκίμασα τον φακό – ήθελε να γυρίσει λίγο πίσω για να μην είναι κοντινό. Στη συνέχεια πόζαρε, ενώ έβγαλα τέσσερις φωτογραφίες και κατάφερε ένα χαμόγελο για καθεμία».

Οι φωτογραφίες είναι οι τελευταίες που τραβήχτηκαν από τον πριν τον θάνατό του. Ο εμβληματικός τραγουδιστής πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον ιό του AIDS. Το κοινό γνώριζε ότι ήταν άρρωστος και ότι θα πέθαινε σύντομα. Έκανε μια δημόσια ανακοίνωση μόλις μια μέρα πριν πεθάνει ότι ήταν άρρωστος.

Δείτε την τελευταία φωτογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι:

Φρέντι Μέρκιουρι

Διαβάστε περισσότερα:

The Fabelmans: Σε σενάριο και σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ – Τρέιλερ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr