Search
Close this search box.
Το Χρονικό της Νάρνια

«Τo Χρονικό της Νάρνια»: Επιστρέφουν νέες ταινίες με το Netflix

Το Netflix εργάζεται σε μια νέα ταινία Το Χρονικό της Νάρνια από το 2018 και μόλις τώρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα μαθαίνουμε νεότερα.

Φαίνεται ότι το Netflix έχει προσλάβει την Greta Gerwig για να σκηνοθετήσει τις δύο πρώτες ταινίες Το Χρονικό της Νάρνια και ετοιμάζει μια –φυσικά- νέα τριλογία.Η Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία ήταν γνωστή για τις ανεξάρτητες ταινίες, έχει στραφεί σε πιο επιτυχημένα μονοπάτια, όπως η ταινία της «Lady Bird» (2023) για τη Warner Bros. και το live-action ριμέικ της «Χιονάτης» για την Disney. Μάλιστα, ο Gerwig θα δούμε να πρωταγωνιστεί στο «White Noise» του Naoh Baumbach, μια ταινία που είναι ισχυρή υποψήφια για Όσκαρ για το Netflix.

Το Netflix δεν έχει δημοσιεύσει καμία πληροφορία σχετικά με το ποιες θα είναι οι δύο πρώτες ταινίες ή ποια βιβλία θα προσαρμοστούν σε αυτές τις δύο. Άλλες γλώσσες λένε ότι το Netflix μπορεί να μην ακολουθεί καν τη σειρά των βιβλίων.

Το Χρονικό της Νάρνια

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe είναι μια ταινία φαντασίας του 2005 βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1950 του CS Lewis. Είναι η πρώτη από τις τρεις ταινίες της σειράς Chronicles of Narnia και ακολουθεί την ιστορία τριών παιδιών, του Caspian (την οποία υποδύεται η Evanna Lynch), των Boots (Shane Warne) και του Piglet (Dominic Monaghan), καθώς ταξιδεύουν σε έναν κόσμο μαγικών πλασμάτων και περιπέτειας.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή της Walt Disney Pictures και της Walden Media. Διανέμεται από την Buena Vista Pictures. Αυτή η ταινία είναι για μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο. Στην ταινία, ο Πίτερ, η Σούζαν, ο Έντμουντ και η Λούσι είναι τέσσερα παιδιά που, λόγω του βομβαρδισμού του Λονδίνου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταλήγουν στην ύπαιθρο, όπου βρίσκουν μια ντουλάπα που τα οδηγεί στον φανταστικό κόσμο της Νάρνια.

Σε αυτόν τον κόσμο, το λιοντάρι Ασλάν είναι οι σύμμαχοί τους. Πολεμώ ενάντια στη μάγισσα Jadis, η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να ελέγξει τους ανθρώπους. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου 2005, στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η ταινία έλαβε ως επί το πλείστον θετικές κριτικές και έγινε επιτυχία στο box office, κερδίζοντας περισσότερα από 745 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Κέρδισε ένα Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ στα 78α Όσκαρ καθώς και πολλά άλλα βραβεία.

Μια εκτεταμένη έκδοση του “The Matrix” κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου 2006 και ήταν διαθέσιμη μόνο σε DVD μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2007, οπότε και διακόπηκε. Το DVD που ήταν το πιο δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική το 2006 και απέφερε 332,7 εκατομμύρια δολάρια ήταν το The Matrix Reloaded. Αυτή η ταινία είναι μια σειρά προσαρμογών της σειράς CS Lewis, τις οποίες ακολούθησαν ο Πρίγκιπας Κάσπιαν το 2008 και το The Voyager 3 το 2010. Και οι τρεις ταινίες μαζί έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα:

The Crown: Το Netflix κινδύνευσε με μήνυση από τον πρίγκιπα Φίλιππο

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr