Search
Close this search box.

Το οδοιπορικό των μαρμάρων: Το ντοκιμαντέρ του Sean Wang στο CineDoc

Η ταινία «Το οδοιπορικό των μαρμάρων» του Sean Wang στο CineDoc.

Ένα κομμάτι μάρμαρο εξορύχθηκε στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε στην Κίνα. Το μάρμαρο μεταφέρθηκε σε μεγάλη απόσταση, και ήταν δύσκολο έργο. Ορισμένα αναμνηστικά μετατρέπονται σε αγάλματα και κολώνες ελληνιστικού τύπου, ενώ άλλα αναμνηστικά ειδώλια στέλνονται πίσω στα ελληνικά νησιά για να πουληθούν σε Κινέζους τουρίστες.

Έμποροι, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και άλλα άτομα με επιρροή συμμετέχουν στην ελληνική αγορά μαρμάρου και εργάζονται για να τη μετατρέψουν σε παγκόσμιο εμπόρευμα. Ανάμεσα στον κινεζικό λαό, μια Κύπρια δικηγόρος και οι δίδυμες κόρες, η Μαριάννα και η Σοφία, έχουν αναδειχθεί ως οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι αυτού του νέου τύπου σινο-ελληνικής φιλίας. Βοήθησαν να έρθουν Κινέζοι επενδυτές και τουρίστες στην Ελλάδα, μεσολάβησαν σε συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και προώθησαν τον ελληνικό πολιτισμό στην Κίνα.

Η ταινία συζητά τις συνδέσεις μεταξύ αυτής της καταναλωτικής αλυσίδας και προβάλλει την αίσθηση του χιούμορ που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης και τη μετατροπή της ελληνικής κουλτούρας σε ένα παγκόσμιο καταναλωτικό προϊόν.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τη Muyi Film, την Blackfin and Anemon Productions σε συμπαραγωγή με την ΑΡΤΕ και την ΕΡΤ. Έκανε διεθνή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου IDFA και συμμετείχε στα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Hot Docs, Visions du Reel, Cph:Dox, DocAviv, Zagreb Dox και One World. Μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σον Γουάνγκ και τις πρωταγωνίστριες Μαριάν και Σοφία Ερωτοκρίτου.

Τα Ίχνη της Βίας: Ένα συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ – Τρέιλερ

Τo CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Το οδοιπορικό των μαρμάρων» του Sean Wang στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το οδοιπορικό των μαρμάρων

Σκηνοθεσία: Sean Wang (Σον Ουάνγκ)
Διεύθυνση φωτογραφίας:Xiao Xiao, Carles Muñoz Gómez-Quintero, Sean Wang
Ηθοποιοί:Μαριάννα Ερωτοκρίτου, Σοφία Ερωτοκρίτου, Ανδρέας Ερωτοκρίτου, Βάσω Ερωτοκρίτου, Zhen Congda, Laurent Sebban, Wang Xiaoying

Μοντάζ: Tao Gu, Claudio Hughes, Sean Wang
Ήχος:Jeroen Goeijers
Μουσική: Jeroen Goeijers, Soviet Pop

Διαβάστε περισσότερα:

5ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr