Search
Close this search box.
Χριστούγεννα

Τα 10 πιο όμορφα και χριστουγεννιάτικα σπίτια

Δες τα Χριστούγεννα μέσα από τα υπέροχα 10 στολισμένα σπίτια που ακολουθούν.

Τα Χριστούγεννα ομορφαίνουν κάθε σπίτι αν και οι ακόλουθες οικίες έλαμπαν και πρίν τις γιορτές.

Τίποτα δεν μας βάζει στο εορταστικό πνεύμα όσο τα πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα όμορφα στολίδια και οι λαμπερές γιρλάντες που παρουσιάζονται στα χριστουγεννιάτικα σπίτια.

Ρίξτε μια ματιά στη συλλογή με τα πιο όμορφα σπίτια ντυμένα για τα Χριστούγεννα, από ένα βικτοριανό σαλέ μέχρι πέτρινες, εξοχικές κατοικίες και εμπνευστείτε.

Αξιολάτρευτες φωτογραφίες από μωράκια που φωτογραφίζονται για τα Χριστούγεννα

1) Ένα διατηρητέο αγροτόσπιτο γεμάτο με διακοσμητικές απολαύσεις.

Χριστούγεννα
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το κομψό σπίτι από τη Τζόρτζια στη Lake District ήταν κάποτε σχεδόν εγκαταλελειμμένο, καλυμμένο με κισσό και περιτριγυρισμένο από έναν κατάφυτο κήπο.

Τώρα, για τα Χριστούγεννα, ο κισσός επέστρεψε, μαζί με κλαδιά από μούρα, λαμπερά φώτα νεράιδων, όμορφα στολίδια – που αιωρούνται στον αέρα σαν πολύχρωμες φυσαλίδες – και κορδέλες σε κάθε πιθανό χρώμα.

Η ιδιοκτήτρια Annabel Lewis, η οποία ίδρυσε την εταιρεία κορδέλας VV Rouleaux, δημιούργησε ένα ιδιόμορφο χριστουγεννιάτικο περιβάλλον με όλα τα απαραίτητα.

2. Εορταστική πέτρινη εξοχική κατοικία.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία: Polly Eltes)

«Προτιμώ να περιβάλλω τον εαυτό μου με πράγματα που έχουν μια ιστορία”, λέει η Kerry, η οποία σπάνια αγοράζει κάτι ολοκαίνουργιο για το σπίτι της. ‘Είμαι λίγο παλιά ψυχή και μου αρέσουν τα πράγματα που μου μιλάνε.»

Με τα φώτα των νεράιδων να αναβοσβήνουν, τα στεφάνια στις πόρτες και το τραπέζι διακοσμημένο με κωνοφόρα έλατα, κεριά και αταίριαστα vintage πιάτα, αυτό το 200 ετών εξοχικό σπίτι στην Κορνουάλη ξεχειλίζει από ζεστασιά και εορταστική γοητεία.

Ωστόσο, το σπίτι δεν είχε συντηρηθεί καλά πριν η οικογένεια Knight το κάνει σπίτι της. Ο κισσός φύτρωσε στους τοίχους και στα παράθυρα, οπότε έπρεπε να κλαδευτεί, ενώ η σήψη είχε εισχωρήσει στο ξύλο. Τώρα, όμορφα ανακαινισμένο και γεμάτο με vintage κομμάτια, είναι ένα υπέροχο σκηνικό για αγροτικά οικογενειακά Χριστούγεννα – ειδικά όταν κάνει κρύο έξω και η φωτιά ανάβει μέσα.

3) Ένα κομψό σπίτι ταιριάζει ισορροπεί τη χριστουγεννιάτικη υπερβολή.

Χριστούγεννα

Συνδυάζοντας ζεστασιά και κομψότητα, αυτό το εντυπωσιακό σπίτι Queen Anne του 18ου αιώνα στο Leicestershire, μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένο για τα Χριστούγεννα.

Κάθε τζάκι είναι αναμμένο και το σπίτι είναι διακοσμημένο με φώτα μέσα και έξω, για να δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Εμπνευσμένο από την αγάπη για την ύπαιθρο, ένα κόκκινο και πράσινο χριστουγεννιάτικο χρώμα φωτίζει τη φυσική κρεμ και ξύλινη διακόσμηση σε όλο το σπίτι.

4 Χριστούγεννα στο εξοχικό COBWEB.

Χριστούγεννα

Αν υπήρξε ποτέ ένα δωμάτιο που αποτύπωσε την ουσία των Χριστουγέννων, είναι αυτό το ζεστό σαλόνι με τα δοκάρια στο μικροσκοπικό Cobweb Cottage κοντά στο Worcester.

Από τον χαρακτηριστικό κόκκινο τοίχο βαμμένο με το χρώμα Summer Pudding της Laura Ashley, μέχρι το ρουστίκ χαλί στο ασβεστολιθικό πάτωμα – με τη σόμπα αναμμένη και τα κεριά να τρεμοπαίζουν, μοιάζει σαν να έχει φτιαχτεί για τα Χριστούγεννα.

5) Ένα σχολείο του 19ου αιώνα απέκτησε χριστουγεννιάτικη χροιά.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία:Colin Poole)

Σαλόνι διακοσμημένο για τα Χριστούγεννα που στο παρελθόν ήταν σχολείο.

Όταν οι Kim και Lewis Holmes’ στάθηκαν έξω από αυτό το σχολείο του χωριού του 19ου αιώνα, δεν έμοιαζε με σπίτι κατάλληλο για τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, με αγάπη και την απαραίτητη ανακαίνιση το παλιό σχολείο μετατράπηκε σε ένα εξαιρετικό σπίτι, το οποίο με έξι υπνοδωμάτια είναι ιδανικό για πολυάσχολα οικογενειακά Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά

6) Το ονειρικό Βικτοριανό εξοχικό σπίτι στην όχθη του ποταμού δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία:Douglas Gibb)

Οι χειμερινές αποδράσεις δεν μπορούν να γίνουν πιο ονειρικές από αυτό το βικτοριανό εξοχικό σαλέ, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού στο Perthshire.

Πρώην πλυσταριό, το ακίνητο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση όταν το ανέλαβε ο ιδιοκτήτης του, αλλά τώρα έχει μεταμορφωθεί σε ένα γοητευτικό σπίτι που είναι το τέλειο καταφύγιο για γαλήνια Χριστούγεννα.

7. Χριστούγεννα σε ένα χριστουγεννιάτικο αγγλικό αρχοντικό.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία:Malcolm Menzies)

Ένα πραγματικό imperium αντίκες και αξιοπερίεργων, αυτό το κομψό λονδρέζικο αρχοντικό προσφέρει ένα δραματικό σκηνικό για τις γιορτινές εκδηλώσεις.

Πολυέλαιοι από φυσητό γυαλί και κουρτίνες από βαριά μεταξωτή κουρτίνα συμπληρώνουν τις αντίκες, ενώ έξυπνα διακοσμητικά εφέ, όπως ταπετσαρίες με εφέ Trompe l’oeil και εφέ μπογιάς, τονίζουν το μεγαλείο ενός τραπεζιού που είναι ντυμένο με σερβίτσια από χρυσό περίγραμμα και αστραφτερά διακοσμητικά.

8. Τζάκι με πέτρινο περίβλημα σε κυνηγετικό καταφύγιο για διαφορετικά Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία: Huntley Hedworth)

Αν τα Χριστούγεννα είναι όλα σχετικά με την απόλαυση, τότε αυτό το πολυτελές κυνηγετικό κατάλυμα Jacobean οκτώ υπνοδωματίων, με εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο, είναι ακριβώς το κατάλληλο σκηνικό. Ωστόσο, όταν ο Tim και η Sarah Hopkins αγόρασαν το ακίνητο, ήταν σκοτεινό, ξεπερασμένο και πολλές πτυχές του πλησίαζαν σε αποσύνθεση.

Ωστόσο, διέθετε μια πληθώρα πρωτότυπων χαρακτηριστικών, όπως ιακωβικές οροφές, δρύινα δάπεδα και σκαλιστά πέτρινα τζάκια που αιχμαλώτισαν τη φαντασία του ζευγαριού.

Έχοντας ανακαινιστεί πλήρως και έχοντας συνδυάσει τα μικρά δωμάτια του, για να δημιουργήσει ευρύχωρους χώρους διαβίωσης, αποτελεί τώρα το τέλειο μέρος για να μείνει όλη η οικογένεια τα Χριστούγεννα.

DIY: 20 ιδέες για χειροποίητη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γύρω μας

9. Χριστουγεννιάτικη κουζίνα σε σουηδικό σπίτι.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία: Helen Toresdotter/House of Pictures)

Γεμάτο με απαλό φως κεριών, φυσικές διακοσμήσεις και εκλεκτικά αντικέ ευρήματα, το απομακρυσμένο καταφύγιο του Σαββατοκύριακου της Kim Månsson στη νότια Σουηδία μοιάζει με ένα μικρό παραμυθένιο εξοχικό σπίτι την εποχή των Χριστουγέννων.

Όταν πρωτοείδε το σπίτι πριν από σχεδόν 20 χρόνια, δεν είχε ζεστό νερό, το μπάνιο ήταν σε αποχωρητήριο, είχε υγρούς τοίχους, διαρρέουσα οροφή και σάπια πατώματα. Αλλά αυτό δεν πτόησε αυτή την ομολογουμένως φανατική των αρχαιοτήτων, η οποία αποκατέστησε προσεκτικά και έδωσε νέα πνοή σε αυτό το γοητευτικό παλιό σπίτι.

10. Μια Ολλανδική αγροικία για να περάσεις τα ωραιότερα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα
(Φωτογραφία Denise Keus)

 

Με το φως των κεριών να τρεμοπαίζει από κάθε επιφάνεια, φωτιές που ανάβουν, άφθονο φρέσκο εποχιακό πράσινο, ένα δέντρο που αγγίζει σχεδόν το ταβάνι και τραπέζια φορτωμένα με λαχταριστά εποχιακά φαγητά, αυτή η ολλανδική αγροικία πραγματικά «μυρίζει» Χριστούγεννα.

 

Διαβάστε περισσότερα:

7 Βιβλία «που στάζουν» Χριστούγεννα

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr