Search
Close this search box.
Σινεμά

Σινεμά: Ανησυχητική η μειωμένη κίνηση στους κινηματογράφους

Το σινεμά αλλάζει. Η είσοδος των συνδρομητικών υπηρεσιών αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του κινηματογράφου.

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Fabelmans μπορεί να έχει μπει στον δρόμο με τα Όσκαρ, να διαθέτει αστέρες πρωταγωνιστές και έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια από την κριτική, αλλά ο απολογισμός του ταμείου για την πρώτη εβδομάδα προβολής έγραψε μόλις 7.833 εισιτήρια σε 81 αίθουσες πανελλαδικά.

Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερα από 100 την εβδομάδα δηλαδή ανά αίθουσα.

Η ταινία του Σπίλμπεργκ είναι ένα παράδειγμα, καθώς ολόκληρος ο Νοέμβριος κλείνει για το ελληνικό box office με λιγότερα από 300.000 εισιτήρια συνολικά.

Το 2019 έκλεισε με 675.795 εισιτήρια, υπερδιπλάσια δηλαδή, σε ένα έτος, στο οποίο συνολικά κόπηκαν στην Ελλάδα 9.570.000 εισιτήρια.

Όμως τα φετινά στοιχεία είναι απογοητευτικά, καθώς το αντίστοιχο νούμερο είναι 4.978.305.

Ο Ηλίας Γεωργιόπουλος, ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Δαναός, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή:

«Το είδος των ταινιών που υποφέρει περισσότερο αυτόν τον καιρό είναι ακριβώς οι λεγόμενες καλλιτεχνικές, ακόμη κι αν αυτές έχουν τη σφραγίδα ενός Σπίλμπεργκ. Ο κόσμος που τις έβλεπε, στην πλειονότητά του κάπως μεγαλύτερης ηλικίας, δεν έχει επιστρέψει ακόμη στις αίθουσες, ενώ πλέον και οι καλές κριτικές ελάχιστα επηρεάζουν την προσέλευση. Οι ταινίες της Marvel, για παράδειγμα, θα τραβήξουν πολύ περισσότερο το κοινό ανεξαρτήτως κριτικών.»

Το μόνο σίγουρο είναι πως η οικονομική κρίση, αλλά και η συνεχόμενη εξέλιξη του κινηματογράφου, μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών προετοιμάζει το σινεφίλ κοινό για μια μεγάλη μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα:

 Ο Τζογαδόρος με τον Ράσελ Κρόου έρχεται με σκηνοθέτη έκπληξη (Τρέιλερ)

 

Πηγή πληροφοριών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr