Search
Close this search box.

Ποια είναι η άγνωστη ζωή του πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς;

Ο Λεμπρόν Τζέιμς γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1984 στο ίδιο νοσοκομείο που γεννήθηκε ένα άλλο τεράστιο αστέρι του NBA, ο Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Μάλιστα, αμφότεροι έπεσαν στα χέρια της ίδιας μαίας.

Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν γνωρίζει πως ο Λεμπρόν ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Εάν η μεγάλη του λατρεία δεν ήταν το μπάσκετ, τότε σίγουρα θα επέλεγε το NFL. Ο ιστορικός του αριθμός είναι το 23, αλλά στο Μαϊάμι υιοθέτησε το 6, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί και για τους Λέικερς αφού ξεκίνησε με το άλλο (η αλλαγή έγινε από τη σεζόν 2021-2022).

Ποιοι είναι οι λόγοι που εγκατέλειψε το 23; Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τον είχε ήδη στους Χιτ και στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η εξήγηση συνδέεται με τις ευκολίες μάρκετινγκ που σχετίζονται με την ταινία «Space Jam 2 — A new Legacy» της συμπαραγωγής του και στην πρωταγωνιστεί.

Άλλωστε, ο «Βασιλιάς» είναι μία πραγματική μηχανή χρημάτων. Πόσα έλαβε από το πρώτο συμβόλαιό του στο Κλίβελαντ; Περί των 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ μόνο για τη σεζόν 2022 – 2023 έλαβε από τους Λος Άντζελες Λέικες 44.447.988 δολάρια, δηλαδή 467.000 ανά αγώνα.

Η πρώτη συμφωνία με τη Nike ήταν αξίας 90 εκατομμυρίων, αλλά με την εταιρεία που εδρεύει στο Όρεγκον έχει πλέον συμβόλαιο ζωής, με αναμενόμενα έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Επίσης, είναι ήδη δισεκατομμυριούχος, πιστοποιημένος από το Forbes, υπολογίζοντας τον τζίρο του στα 1,2 δισεκατομμύρια. Νούμερα που του επιτρέπουν να έχει τρεις Ferrari στο γκαράζ του και μια συλλογή αυτοκινήτων αξίας άνω των 2,2 εκατομμυρίων. Το 2008 έγινε ο πρώτος μαύρος και ο τρίτος συνολικά (μετά τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ) που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue. Συν τοις άλλοις, ο Λεμπρόν έχει πακέτο μετοχών τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Λίβερπουλ, όσο και στους Ρεντ Σοξ στο μπέιζμπολ.

Ήταν επίσης υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα και τάχθηκε κατά του Ντόναλντ Τραμπ, υποσχόμενος αργότερα να υποστηρίξει το κίνημα του Black Lives Matter. Πολύ δραστήριος σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ο ΛεΜπρόν άνοιξε ένα σχολείο στο Άκρον, όπου τα φτωχά παιδιά σπουδάζουν δωρεάν.

Για να επιστρέψουμε στο μπάσκετ, όταν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στο ΝΒΑ, ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είχε γεννηθεί. Για την ακρίβεια, γεννήθηκε εννέα μήνες αργότερο. Το πρώτο του επαγγελματικό καλάθι χρονολογείται στις 29 Οκτωβρίου 2003 στην έδρα των Σακραμέντο Κινγκς, μετά από 3 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα, ο Λεμπρόν Τζέιμς πέρασε σε πόντους τον Τζαμπάρ και έγινε εκείνος ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη Nba. Και ο «Βασιλιάς» παραμένει ενεργός στην αγωνιστική δράση, αυξάνοντας κι άλλο το ρεκόρ του παιχνίδι με παιχνίδι.

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr