Search
Close this search box.
Ουκρανία

Ουκρανοί καλλιτέχνες δημοπρατούν πίνακες για να συγκεντρώσουν χρήματα για όσους επλήγησαν από τον πόλεμο

Ουκρανοί καλλιτέχνες δημοπρατούν πίνακες για να συγκεντρώσουν χρήματα για όσους επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ένα 10χρονο κορίτσι είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή τη δημοπρασία.

Περίπου πενήντα πίνακες θα εκτεθούν στον Καθεδρικό Ναό του Κόβεντρι από Ουκρανούς καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας διάσκεψης για την ειρήνη. Η πώληση θα γίνει μετά. Πολλοί από τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν το έργο εγκατέλειψαν τη χώρα τους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Το 50% των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στα είδη που χρειάζονται περισσότερο, όπως τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και ασθενοφόρα. Οι Ουκρανοί καλλιτέχνες θα μοιραστούν το υπόλοιπο ποσό.

Η δεκάχρονη Viktoria Sidorova αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Κίεβο νωρίτερα φέτος για να ζήσει στο Rivne στη δυτική Ουκρανία. Προηγουμένως, είχε απομακρυνθεί από το Ντόνετσκ το 2014.

Τώρα ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και θυμάται ότι περνούσε νύχτες σε αποθήκες και σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου την εποχή που εκτοξεύονταν πύραυλοι προς τη χώρα. Η ίδια δήλωσε στο BBC:

«Ο αγαπημένος μου πίνακας είναι η γυναίκα με τη φωτιά γύρω της και εικόνες ενός σπιτιού, φυτών, ζώων και βιβλίων – όλα αυτά που μου λείπουν από την πατρίδα.»

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Rising Global Peace Forum του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό στις 9 Νοεμβρίου. Η Ουκρανική Εταιρεία του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι πραγματοποιεί διαδικτυακές πωλήσεις των έργων τέχνης της.

Διαβάστε περισσότερα:

Andres Valencia: Ο μικρός «Πικάσο» πούλησε τον πίνακά του για 159.000$

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr