Search
Close this search box.
nikos-nikolaidis

Νίκος Νικολαΐδης: «Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι προσδοκούσα να γίνει όλη η διαδικασία..»

Ο Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «F – X» του Michael Stampe (2012), που παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, γράφει στη Lavart με αφορμή την παράσταση.

Η παράσταση “F-X” σηματοδοτεί την πρώτη μου σκηνοθετική απόπειρα. Ήταν ένα τολμηρό βήμα, που όμως ήθελα πολύ να κάνω. Ήταν ένα δώρο στον εαυτό μου.

Η ιστορία της παράστασης ξεκίνησε πολύ αυθόρμητα, αλλά και πολύ απλά. Πρότεινα το έργο στο Βασίλη, κάποια στιγμή, όταν είχαμε αποφασίσει να δουλέψουμε μαζί. Ο ίδιος ενθουσιάστηκε. Έτσι, αυθόρμητα και απλά, ξεκινήσαμε.

Μελετήσαμε το έργο αμέτρητες ώρες, προσπαθώντας να το προσεγγίσουμε από όλες τις πλευρές. Είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο έργο, κι έτσι, κάθε φορά που απαντούσαμε σε ένα ερώτημα, αυτομάτως προέκυπτε κάποιο άλλο. Συνοδοιπόροι μας σε αυτή τη διαδικασία ήταν οι πολύτιμοι συνεργάτες μας, που συνετέλεσαν στη δημιουργία της παράστασης. Όλοι τους αγάπησαν το έργο και τον ήρωα, και μπήκαν κι αυτοί στο ταξίδι του “F-X”. Με χαρά δουλέψαμε όλοι μαζί, αυθόρμητα και απλά, με χαρά συναντιόμασταν στις πρόβες, με χαρά ετοιμάσαμε την παράσταση.

Φτάσαμε στην πρεμιέρα χωρίς να το καταλάβω. Τα βήματα ήταν σταθερά, κι αυτό μου έδινε μια αίσθηση ασφάλειας. Το άγχος υπήρχε πάντα, όμως δεν παρεμπόδιζε τίποτα, τουναντίον, λειτουργούσε ως μοχλός δημιουργικότητας. Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι φανταζόμουν ή προσδοκούσα να γίνει όλη η διαδικασία! Αυθόρμητα και απλά – αλλά όχι και τόσο απλά.

Κείμενο: Νίκος Νικολαΐδης

Δείτε περισσότερα:

«F – X» του Michael Stampe (2012) έρχεται στο Θέατρο 104

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr