Search
Close this search box.
Matilda the Musical

Ματίλντα: Ετοιμαστείτε να κάνετε αταξίες με τη νέα ταινία του Netflix (Τρέιλερ)

Η Ματίλντα του Roald Dahl έγινε βιβλίο, ταινία και μιούζικαλ. Τώρα επιτέλους έφτασε η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος από το Netflix.

Το Ματίλντα του Netflix είναι μια κωμωδία, μιούζικαλ φαντασίας του 2022 σε σκηνοθεσία Matthew Warchus από σενάριο του Dennis Kelly, βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ των Kelly και Tim Minchin και στο μυθιστόρημα Matilda του 1988 του Roald Dahl.

Βασισμένη στο βραβευμένο με Olivier και Tony μιούζικαλ, η νέα ταινία αφηγείται την κλασική ιστορία της Matilda Wormwood (Alisha Weir), ενός πανέξυπνου μικρού παιδιού που περνάει απαρατήρητο από τους άξεστους και απολίτιστους γονείς της.

Όταν πέσει στα χέρια της άθλιας διευθύντριας Miss Trunchbull (μια σχεδόν αγνώριστη Emma Thompson), η Ματίλντα θα χρειαστεί όλο το μυαλό και τη διάνοιά της – μαζί με μερικές άλλες, πιο υπερφυσικές δεξιότητες.

Ευτυχώς, θα έχει τη βοήθεια της υπέροχης Miss Honey (Lashana Lynch), μιας ευγενικής δασκάλας που βλέπει τον εαυτό της στη Ματίλντα.

Το Ματίλντα the Musical έρχεται στο Netflix αυτά τα Χριστούγεννα, και μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο τρέιλερ.

Το βιβλίο Ματίλντα

Το βιβλίο έχει διασκευαστεί σε διάφορα μέσα, μεταξύ άλλων σε ακουστική ανάγνωση από την ηθοποιό Κέιτ Γουίνσλετ, σε κινηματογραφική ταινία του 1996 σε σκηνοθεσία του Ντάνι Ντε Βίτο, σε πρόγραμμα δύο τμημάτων του BBC Radio 4 και σε μιούζικαλ του 2010, το οποίο έχει ανέβει στο West End του Λονδίνου, στο Broadway της Νέας Υόρκης και σε όλο τον κόσμο.

Το 2003, η Ματίλντα κατατάχθηκε στο νούμερο 74 στο The Big Read, μια έρευνα του BBC στο βρετανικό κοινό για τα 200 καλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Το 2012, η Ματίλντα κατατάχθηκε στο νούμερο 30 μεταξύ των καλύτερων παιδικών μυθιστορημάτων όλων των εποχών σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το School Library Journal, ένα μηνιαίο περιοδικό των ΗΠΑ.

Το περιοδικό Time ανέφερε τη Ματίλντα στη λίστα με τα 100 καλύτερα βιβλία για νέους όλων των εποχών το 2012, η Ματίλντα Γουόρμγουντ εμφανίστηκε σε αναμνηστικό γραμματόσημο της Royal Mail.

Matilda the Musical: Δείτε το τρέιλερ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα:

Οι νέες ταινίες που παίζουν στους κινηματογράφους 17/11 – 22/11

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr