Search
Close this search box.
Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Παραλίγο να χάσει τον ρόλο του Τζακ στον «Τιτανικό» εξαιτίας του χαρακτήρα του

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο οφείλει μεγάλο μέρος της καριέρας του στον Τζακ Ντόσον και τον Τιτανικό, όμως παρολίγον να μην αναλάβει αυτό τον μοιραίο ρόλο της καριέρας του.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως Τζακ Ντόσον ήταν ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας στον «Τιτανικό».

Σήμερα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον, αποκάλυψε ότι ο γνωστός ηθοποιός παραλίγο να χάσει τον ρόλο του στην πρώτη οντισιόν.

Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ επιλέχτηκε ως η Ρόουζ ντε Βιτ Μπουκάτερ στην ταινία, όλοι συμφώνησαν ότι ήταν το τέλειο άτομο για τη δουλειά. Όμως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προβληματίσε τον γνωστό σκηνοθέτη.

Ο Τζέιμς Κάμερον δήλωσε:

«Ο Λίο γοήτευσε τους πάντες, όταν μπήκε στο σετ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Οπότε, του είπα “ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ», 

Ο ηθοποιός θεώρησε ότι η συνάντηση σήμαινε ότι κάποια στιγμή θα ξαναβλέπονταν. Ο σκηνοθέτης ήθελε από την αρχή οι δύο πρωταγωνιστές να ηχογραφήσουν τις δύο πρώτες σκηνές τους μαζί.

«Εκείνη την ώρα, μου λέει “εννοείς να διαβάσω;” και του απαντάω “ναι”. Τότε μου σφίγγει το χέρι και μου λέει “ω, δεν διαβάζω, ευχαριστώ που πέρασα”», υποστηρίζει ο Τζέιμς Κάμερον.

«Μετά επέμεινα και μου λέει “περίμενε, μου λες πως αν δεν διαβάσω, δεν καταλαβαίνω τον ρόλο;” και του απαντάω “ω ναι. Αυτή είναι μια σπουδαία ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε, δεν θα τα καταφέρω αν πάρω μια λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή διαβάζεις ή δεν θα πάρεις μέρος”», συνέχισε ο σκηνοθέτης.

Τελικά με μεγάλη δυσαρέσκεια ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δέχτηκε να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη άρνηση.

«Κάθε στιγμή της ύπαρξής του εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη αρνητικότητα. Μέχρι που νευρίασα και του είπα “οκ, τώρα θέλω δράση” και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ. Η Κέιτ πήρε κι εκείνη μπρος και έπαιξαν τελικά, ολόκληρη τη σκηνή. Οπότε είπα “οκ, αυτός είναι ο τύπος”», δήλωσε ο Τζέιμς Κάμερον.

Διαβάστε περισσότερα:

1899 – Netflix: Δύο Ελληνίδες συμμετέχουν στο soundtrack της αγαπημένης σειράς

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr