Search
Close this search box.
κορσές

Κορσές: Ένα δράμα εποχής που ανατρέπει τα κλισέ – Τρέιλερ

Η ταινία Κορσές σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαρί Κρόιτσερ έρχεται στους κινηματογράφους, για να σπάσει τα κλισέ στα δράματα εποχής.

Στην ταινία Κορσές παραδίδεται μια αριστοτεχνική ερμηνεία της αυτοκράτειρας Σίσσυ, η οποία χάνεται στον σφιχτό κορσέ της αυτοσυγκράτησης και της κοινωνικής κριτικής της οικουμενικής και διαχρονικής πατριαρχίας. Η Σίσσυ νιώθει πεινασμένη για γνώση και ζωή. Παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από αυτές τις συμβάσεις, αρχίζει να επαναστατεί εναντίον τους.

Το Lanthimus’s Favor είναι ένα ανατρεπτικό δράμα εποχής που περιλαμβάνει τη Μαρία Αντουανέτα της Σοφίας Κόπολα. Η Σίσσυ, μια πεινασμένη καλλιτέχνις, ενδιαφέρεται για τη μάθηση και τη ζωή και τελικά επαναστατεί ενάντια στη συμβατική εικόνα της γυναίκας. Το Lanthimus’s Favor είναι ένα ανατρεπτικό δράμα εποχής που συναντά τη Μαρία Αντουανέτα της Sofia Coppola στο ανησυχητικό δράμα εποχής της Marie Kreutzer.

Η Marie Kreutzer

Η Marie Kreutzer είναι γνωστή σκηνοθέτις στην Αυστρία. Μετά την αποφοίτησή της από το Modellschule, ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Βιέννης στο τμήμα σεναρίου και δραματουργίας. Αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελήτρια σεναρίου σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ έκανε ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Επιπλέον, η πρώτη της μεγάλου μήκους, The Fatherless, κυκλοφόρησε το 2011. Ακολούθησαν οι Gruber Leaving (2015), We Used To Be Cool (2016) και η τηλεοπτική ταινία Die Notlüge (2017). Αυτά επίσης προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το The Ground Under My Feet σημείωσε επιτυχία το 2019 και βραβεύτηκε με διεθνή αναγνώριση. Έχει επίσης ένα υπόβαθρο στη σκηνοθεσία και το σενάριο, ενώ σήμερα διδάσκει σενάριο και δραματοποίηση στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Βιέννης.

Κορσές – Corsage

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Μαρί Κρόιτσερ
Παραγωγοί: Αλεξάντερ Γκλερ, Τζοάνα Σερτζ
Διεύθυνση εκτέλεσης παραγωγής: Βίκυ Κριπς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Τζούντιθ Κάουφμαν
Μοντάζ: Ούλρικε Κόφλερ
Κοστούμια: Μόνικα Μπάτινγκερ
Μακιγιάζ: Μάικε Χέινλεϊν, Ελένε Λανγκ
Μουσική: Camille
Ήχος: Νίκολας Λερόυ, Άνχελο Ντος Σάντος
Πρωταγωνιστούν: Βίκι Κριπς, Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, Κόλιν Μόργκαν, Καταρίνα Λόρεντς

Διάρκεια: 113’
Χώρα Παραγωγής: Αυστρία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2022

Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού Ένα Κάποιο Βλέμμα – Φεστιβάλ Καννών 2022
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου 2022
Επίσημη Συμμετοχή – Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2022
Επίσημη Πρόταση Αυστρίας – Όσκαρ 2023

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας Κορσές:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η ταινία «Κορσές» έρχεται στους κινηματογράφους στις 17 Νοεμβρίου από το Cinobo.

Διαβάστε περισσότερα:

«Sr.»:Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ανεξάρτητου σκηνοθέτη και ηθοποιού Robert Downey Sr – Τρέιλερ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr