Search
Close this search box.

Καταργείται το TikTok στις ΗΠΑ – Έρχονται τα Instagram Reels

Η είδηση για πιθανή απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελεί κεντρικό θέματα των ημερών.
To TikTok δημιουργήθηκε το 2017 από την ByteDance, μια κινέζικη εταιρεία με έδρα το Πεκίνο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου, με πάνω από 1 δις λήψεις. Τον Αύγουστο του 2018 συγχωνεύτηκε με τη γνωστή εφαρμογή Musical.ly και από τότε η πορεία της είναι αρκετά ανοδική.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ανακοινώσει από τις αρχές Αυγούστου ότι η εν λόγω εφαρμογή θα καταργηθεί στις ΗΠΑ. Ο ίδιος υποστηρίζει πως μέσω της πλατφόρμας αυτής, αμερικανικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Πεκίνο για λόγους που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ.Στο άκουσμα της είδησης αυτής, εταιρείες όπως η Microsoft και η Walmart έσπευσαν να εκφράσουν την επιθυμία τους για την αγορά των αμερικανικών δικαιωμάτων της εφαρμογής. Αυτός θα είναι και ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει ενεργή η πλατφόρμα στη Χώρα.
Η ενδεχόμενη πτώση της «αυτοκρατορίας» του TikTok, αφήνει περιθώρια στην επικράτηση κάποιας άλλης εφαρμογής στον εγκαταλελειμμένο «θρόνο». Έτσι, η πλατφόρμα του Instagram δεν έχασε χρόνο και προχώρησε στη δημιουργία των Instagram Reels. Η συγκεκριμένη λειτουργία μοιάζει πολύ σε αυτή του “TikTok” με στόχο τη δημιουργία μικρών ψυχαγωγικών, κυρίως, βίντεο. Ήδη είναι ενεργοποιημένη σε περισσότερες από 50 χώρες. Η Ελλάδα δεν είναι, ακόμα, μία απ΄ αυτές αλλά αναμένεται η άδεια εφαρμογής στη χώρα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr