Search
Close this search box.
Eleonora Soreitis

Η Eleonora Soreitis (aka Ελεονώρα Αϊβαζίδου Soreitis) live στη Θεσσαλονίκη

Η Eleonora Soreitis (aka Ελεονώρα Αϊβαζίδου Soreitis) live στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΤΕ: Κυριακή 15 Ιανουαρίου, 21:00

ΠΟΥ: Oratos, (Στρ. Σφέτσου 2, Θεσσαλονίκη)

Tηλ. κρατήσεων: 2310545828

Eleonora Soreitis
Eleonora Soreitis

 

Η Eleonora Soreitis (aka Ελεονώρα Αϊβαζίδου Soreitisείναι ηθοποιός και τραγουδοποιός που ζει στη Θεσσαλονίκη. Το 2018 δημιούργησε την ακουστική ροκ μπάντα Eleonora Soreitis & the Poetic Quartet. Το πρώτο της demo ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2020 ενώ το πρώτο Single κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2021. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στούντιο ετοιμάζοντας EP.

Η κλασική κιθάρα συνδυασμένη με τον διακριτό ροκ πυρήνα των συνθέσεών της, δημιουργεί ένα προσωπικό avant garde μουσικό ύφος με σκοτεινά, ατμοσφαιρικά, post-punk, jazzy και blues στοιχεία.

Κάθε τραγούδι αποτελεί μία μικρή αυτοτελή ιστορία ηρώων που παλεύουν με τον κόσμο, το χρόνο και τους εσωτερικούς τους δαίμονες. Κάθε ερμηνεία έχει τη δική της φωνή που άλλοτε ψιθυρίζει άλλοτε κραυγάζει, μα πάντα αναμετριέται με την αλήθεια της. Πηγή έμπνευσης έχουν υπάρξει ποιητές όπως ο Edgar Allan Poe και ο Dylan Thomas και ο Κώστας Καρυωτάκης, πολλά ποιήματά των οποίων έχει μελοποιήσει η ίδια, καθώς και μουσικοί όπως οι Pink Floyd, Tom Waits και Nick Cave.

Eleonora Soreitis– Σύνθεση τραγουδιών / Φωνή / Κλασική κιθάρα

Αμαλία Σάνη – Τσέλο / Φωνητικά

Χρήστος Αβράμογλου – Πλήκτρα

Βιογραφικά:

Η Eleonora Soreitis (aka Ελεονώρα Αϊβαζίδου Σωρείτης) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε. Διετέλεσε μέλος του Θεάτρου Τέχνης “Ακτίς Αελίου” (2000 -2009), όπου συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. και συνεργάστηκε με διάφορες θεατρικές ομάδες της πόλης. Διδάσκει υποκριτική, ορθοφωνία και θεατρικό τραγούδι σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές.

Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκινά από μικρή ηλικία, όπου παρακολούθησε  μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Έκτοτε ασχολήθηκε με τη σύνθεση μουσικής και τραγουδιών. Μεταξύ άλλων μελοποίησε ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, Edgar Allan Poe και Dylan Thomas. Εξέδωσε το προσωπικό της cd album με τίτλο “Σωρείτης” (2004, LizzArt studio). Συνέθεσε επίσης μουσική για αρκετές παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου του Θ.Τ. “Ακτίς Αελίου” κατά τα χρόνια της διδασκαλίας της σε αυτό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην υποκριτική, την κινησιολογία και τη μουσική. Είναι ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater και καλλιτεχνική διευθύντρια του εργαστηρίου θεάτρου OMNIA και εμπνεύστρια του μουσικού σχήματος Eleonora Soreitis the Poetic Quartet.

Η Αμαλία Σάνη είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σπουδάζει βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θες/νίκης με τον Δήμο Γκουνταρούλη. Είναι κάτοχος πτυχίου αντίστιξης. Εχει συμμετάσχει σε πολλά projects με το τμήμα από το οποίο αποφοίτησε αλλά και σε συνεργασία με το  τμήμα θεάτρου ΑΠΘ. Εχει συμμετάσχει σε παιδικές παραστάσεις ως μουσικός και σε πολλά μουσικά σχήματα και εκδηλώσεις.

Ο Χρήστος Αβράμογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική σπουδάζοντας πιάνο, κρουστά και θεωρητικά (αρμονία, ωδική, αντίστιξη, φούγκα, ενοργάνωση). Συμμετείχε και δημιούργησε πολλά μουσικά σχήματα και είναι ενεργό μέλος των: Mamagroove, House People, Eleonora Soreitis & the Poetic Quartet, Northern Lights πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

eleosoreitis@gmail.com

https://www.facebook.com/eleonoraa.soreitis

https://eleonorasoreitis.bandcamp.com

https://soundcloud.com/eleonora-soreitis

 https://www.youtube.com/watch?v=2mI1lacZDm4&ab_channel=EleonoraSoreitis

https://www.youtube.com/watch?v=Rq4UyYey-Eg&ab_channel=EleonoraSoreitis

 https://www.youtube.com/watch?v=fBijmW89hOE&ab_channel=EleonoraSoreitis

 

Δείτε επίσης

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 “Καταραμένοι ποιητές-ανεκπλήρωτοι έρωτες”

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr