Search
Close this search box.
μουσείο της ακρόπολης

Η μόνιμη έκθεση που αποκτά το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποκτά μόνιμη έκθεση με δωρεά της Τράπεζας της Ελλάδος

Η μόνιμη έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και σταθερή έκθεση, η οποία γίνεται πραγματικότητα με τη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ δωρεά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τί θα περιλαμβάνει η έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Πρόκειται να εκτεθούν οργανωμένα το σύνολο των αρχαιολογικών ευρημάτων που προέκυψαν από την ανασκαφή για την κατασκευή του Μουσείου στο οικόπεδο Μακρυγιάννη. Τα ευρήματα είναι πάνω από 1000 και χρονολογούνται από τα προϊστορικά ως και τα βυζαντινά χρόνια. Οι ανασκαφές του οικοπέδου Μακρυγιάννη έφεραν στο φως πληθώρα αντικειμένων, όπως γλυπτά, αγγεία, νομίσματα και πολλά άλλα. Τα ευρήματα αυτά προσφέρουν μοναδικές πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, κατά την μακροχρόνια ιστορική διαδρομή αυτής.

Η σπουδαιότατη δωρεά της Τράπεζας της Ελλάδος καλύπτει το σύνολο του κόστους που απαιτείται, τόσο για την δημιουργία προθηκών, τη σήμανση, το φωτισμό, όσο και για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του Μουσείου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεά της Τράπεζας της Ελλάδος στον χώρο του Πολιτισμού. Είναι, άλλωστε, γνωστό, πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εξαιρετικά επιλεκτική με τις πρωτοβουλίες που στηρίζει.

Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι η χρηματοδότηση αυτή, σε συνδυασμό με την σταθερότητα της παρούσας έκθεσης, προσθέτει στο κύρος και τη σπουδαιότητα του Μουσείου της Ακρόπολης και επαναφέρει τον διάλογο περί επιστροφής των Μαρμάρων της Ακρόπολης.

Επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0900 0900

 

Ως το πιο όμορφο κτήριο του κόσμου ψηφίστηκε ο Παρθενώνας

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr