Search
Close this search box.
Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αποστομωτική απάντησή της στο γιουχάρισμα του κόσμου – Βίντεο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποστώμοσε τους «Haters»μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η πρώτη ηθοποιός που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη για την ερμηνεία της στη Μανταλένα το 1960.

Τριάντα πέντε περίπου χρόνια μετά την αρχική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ίδια ηθοποιός ξανασυναντήθηκε με την αποδοκιμασία ορισμένων μελών του κοινού.

Για την ιστορία, το τελικό βραβείο πήρε ο Δημήτρης Αλεξανδρής για την ταινία «Με μια κραυγή», στην οποία πρωταγωνιστούσε η Βίκυ Βολιώτη.

Την ώρα της βράβευσης η Αλίκη ήρθε αντιμέτωπη με πολλές αποδοκιμασίες, όμως η εξαιρετική απάντησή της γίνεται για άλλη μια φορά viral.

«Ευχαριστώ πολύ! Όχι θέλω να σας ακούσω ως το τέλος, μου αρέσει.. Διασκεδάζω με εσάς γιατί με μένα ονειρευτήκατε από τις οθόνες κι εσείς είστε ακόμα στον εξώστη», λέει χαρακτηριστικά.

«Καθίστε ήσυχα τώρα» και σε συνέχισε περιγράφοντας τη δική της βράβευση στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 για τη Μανταλένα.»

Δείτε το βίντεο εδώ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1953 όταν ήταν δευτεροετής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, ενώ έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο την επόμενη χρονιά.

Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διεθνών παραγωγών, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες, εκτοξεύοντας την καριέρα της στα ύψη και χαρίζοντας της τον χαρακτηρισμό της «εθνικής σταρ» της Ελλάδας.

Το 1952 έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά της. Τρία χρόνια αργότερα αποφοίτησε με τον Λιάν Καλώς, αλλά δεν έλαβε το βραβείο Αριστείας λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο πριν ακόμη αποφοιτήσει από το σχολείο. Ο πρώτος της θεατρικός ρόλος ήταν η Λουιζόν στο έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου το 1953, ενώ η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Το ποντικάκι το 1954.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, συμμετείχε στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα χωρίς την επίσημη άδεια της Σχολής.

Έλαβε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της. Βέβαια, την υπόθεση της αποβολής της φοιτήτριας συζήτησε ο σύλλογος διδασκόντων της δραματικής σχολής, καθώς ακόμη σπούδαζε.

Διαβάστε περισσότερα:

«Women Talking»: Η ταινία ετοιμάζεται για τα βραβεία Όσκαρ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr