Search
Close this search box.
τζίνα λολομπρίτζιντα

Έφυγε από τη ζωή η Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε ηλικία 95 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Τζίνα Λολομπρίτζιντα, η αγαπημένη Ιταλίδα ηθοποιό, την οποία ο κόσμος περιέγραφε ως “η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο”.

Η Λολομπρίτζιντα μεσουρανούσε τις δεκαετίες 1950 και 1960. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παραγωγές, στις οποίες συμμετείχε, κατατάσσονται οι εξής: “Η Παναγία των Παρισίων” (1956) και “Η ωραία των ωραίων” (1955). Βρέθηκε σε ταινίες μαζί με αστέρες του σινεμά όπως οι Φρανκ Σινάτρα, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ροκ Χάντσον.

Συχνά, αποκαλούσαν την αγαπημένη “Λόλο” ως την “ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο”, ενώ μέχρι και πριν τον θάνατό της, κατατασσόταν ανάμεσα στους εναπομείναντες αστέρες της “χρυσής εποχής” του σινεμά.

τζίνα λολομπρίτζιντα

Βιογραφικά στοιχεία για την Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Η “Λόλο” γεννήθηκε το 1927 στο Σουμπιάκο της Ιταλίας και καταγόταν από εύπορη οικογένεια. Αν και μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης, ένας φίλος της την έπεισε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό Miss Roma. Ξεκίνησε μεν με διαγωνισμούς ομορφιάς και μόντελινγκ, ωστόσο προσπαθούσε πάσει θυσία να αποδείξει πως δεν είναι απλώς ένα όμορφο πρόσωπο.

Από το 1950 και μετά, η Τζίνα γίνεται πρωταγωνίστρια διεθνών παραγωγών του Χόλιγουντ και μία από τις ελάχιστες Ευρωπαίες ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε παραγωγές τόσο μεγάλου βεληνεκούς. Μέσα στη δεκαετία του ’50 γυρίζει και την ταινία “A dog’s life” των Μονιτσέλι-Στένο, που της ανοίγει τις πόρτες για τη διεθνή της καριέρα στο Χόλυγουντ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραγωγές της είναι οι: “Πιο δυνατός από τον διάβολο” (1953), “Διασταυρούμε σπαθιά” και “Η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου” με τον Βιττόριο Γκάσμαν, μια βιογραφική ταινία πάνω στη ζωή της σοπράνο Λίνα Καβαλιέρι. Σ ‘αυτό το ρόλο η Λολομπρίτζιτα έδωσε μια καλή ερμηνεία ως τραγουδίστρια όπερας, και κέρδισε το βραβείο David di Donatello Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο θάνατος της Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Η “Λόλο” πεβίωσε στις 16 Ιανουαρίου 2023 σε ηλικία 95 ετών. Ο εγγονός της, Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φρανσέσκο Λολομπρίτζινα, ανακοίνωσε την είδηση ​​του θανάτου της και την αποκάλεσε “ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του ιταλικού κινηματογράφου και του πολιτισμού”.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Γυναικείες Κουβέντες: Η σύγκρουση της αλήθειας με την πίστη (Τρέιλερ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr