Υπάρχει κάτι που αν χαθεί δεν το αναπληρώνει ούτε το πάθος, ούτε η κατανόηση, ούτε οι όρκοι. Είναι το πρώτο πράγμα που να μας ένωσε και το τελευταίο που μας εγκαταλείπει αν το αφήσουμε.
Όσοι έζησαν μεγάλες σχέσεις. το ξέρουν. Όσοι τις έχασαν, το θυμούνται. Όσοι παλεύουν να κρατήσουν κάτι όρθιο μέσα στην καθημερινότητα, μάλλον το υποψιάζονται.
Ο Όσκαρ Ουάιλντ με το μαχαίρι του πνεύματος και την κομψότητα ενός αφορισμού που τρυπάει πιο βαθιά απ’ όσο φαίνεται, λέει τη φράση που ίσως θα έπρεπε να γράφεται στην είσοδο κάθε σχέσης, κάθε σπιτιού, κάθε μυαλού που αναζητά την εγγύτητα.
Σου προτείνουμε να συνεχίσεις, αν έχεις αγαπήσει, αν έχεις κουραστεί, αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σωπαίνει όλο και πιο συχνά, τότε αυτό το απόφθεγμα σε αφορά.
(Διαβάστε τα αποφθέγματά του παρακάτω)
8 αποφθέγματα του Όσκαρ Ουάιλντ.
1.Αν κάτι αξίζει να γίνει, αξίζει να γίνει καλά. Αν αξίζει να το έχεις, αξίζει να περιμένεις. Αν αξίζει να το πετύχεις, αξίζει να παλέψεις για αυτό. Αν αξίζει να το ζήσεις, αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για αυτό.
2.Το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς υπάρχουν, αυτό είναι όλο.
3.Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τη δουλειά σου είναι να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς αυτή.
4.Η ομορφιά είναι αυτό που τραβάει την προσοχή σου. Η προσωπικότητα είναι αυτό που κερδίζει την καρδιά σου.
5.Ένας αισιόδοξος θα σου πει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο, ένας απαισιόδοξος ότι είναι μισοάδειο, και ένας μηχανικός ότι είναι διπλάσιο από το μέγεθος που χρειάζεται.
6.Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι είναι ήδη κατειλημμένοι.
7.Μπορεί να μην είναι όλοι καλοί, αλλά υπάρχει πάντα κάτι καλό σε όλους. Μην κρίνεις ποτέ κανέναν βιαστικά, γιατί κάθε άγιος έχει ένα παρελθόν και κάθε αμαρτωλός έχει ένα μέλλον.
8.Τελικά, ο δεσμός κάθε συντροφικότητας, είτε στο γάμο είτε στη φιλία, είναι η συζήτηση.
Διαβάστε κι άλλα άρθρα που αγαπήσαν οι αναγνώστες μας:
- Δε χρειάζονται τέλειοι γονείς, χρειάζονται … – Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ και το έλλειμμα συναισθηματικής παρουσίας
- Νίκος Καζαντζάκης: Θα ‘ρθει η στιγμή που ο φόβος θα…
- Όταν μιλούν άσχημα για σένα, ο Πλάτωνας σου δίνει αυτή την απάντηση
- Το πιο σημαντικό βιβλίο του Φρόυντ σε 19 φράσεις: «Οι άνδρες δεν είναι ευγενικά πλάσματα που θέλουν να…»
- Τι σημαίνει η λέξη «τζιβαέρι»; – Η πιο τρυφερή λέξη που δε λέμε πια
- Κάφκα: «Αν βρεις κάποιον που σε κάνει να χαμογελάς μην…»
- Έρμαν Έσσε: «Τα γηρατειά υποτιμούνται μόνο όταν θέλουν να …»