Search
Close this search box.
The Terminal

Η πραγματική ιστορία που ενέπνευσε την ταινία «The Terminal»

Η ταινία The Terminal ήταν η πραγματική ιστορία του Mehran Karimi Nasseri.

Η ιστορία της ταινίας The Terminal αφορά τη ζωή του Nasseri, οπου είχε φύγει από το Ιράν τον Σεπτέμβριο του 1973 για σπουδές στην Αγγλία και μετά από τρία χρόνια επέστρεψε.

Ο Nasseri, ο οποίος ήταν πρόσφυγας από το Ιράν, έζησε για 18 χρόνια στην περιοχή αναχωρήσεων της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς τα έγγραφά του χάθηκαν και καμία χώρα δεν τον δεχόταν. Ναι, η καταπληκτική ιστορία του μετατράπηκε σε μια υπερπαραγωγική ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Εκδιώχθηκε από την πατρίδα του το 1977 για συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά του Σάχη και μετά από μακρά μάχη με αιτήσεις σε πολλές χώρες, του χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού υποστήριξε ότι ένας γονέας που ήταν Βρετανός ήταν κατάλληλος για αυτόν.

Ωστόσο, το 1988, ενώ βρισκόταν σε ένα πλοίο για την Αγγλία, τα έγγραφά του που αποδείκνυαν την αλήθεια των ισχυρισμών του χάθηκαν, καθώς είπε ότι κάποιος έκλεψε τον χαρτοφύλακά του.

Πήγε στις Βρυξέλλες για να πάρει νέο διαβατήριο, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να το πάρει. Επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος και τον έβαλαν στο πρώτο αεροπλάνο για το Παρίσι.

Αρχικά συνελήφθη από τους Γάλλους, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς η είσοδός του στο αεροδρόμιο ήταν νόμιμη. Τον μετέφεραν στο Terminal 1, αλλά επειδή δεν υπήρχε χώρα που θα τον έπαιρνε, ξεκίνησε η παραμονή του εδώ.

Επί χρόνια, έκανε προσπάθειες μέσω δικηγόρων να αποκτήσει διαβατήριο, έστω και βρετανικό. Το 2003, η εταιρεία παραγωγής DreamWorks του Spielberg του έδωσε 250.000 δολάρια ΗΠΑ για τα δικαιώματα στην ιστορία του, αλλά στο τέλος χρησιμοποίησε μόνο το γεγονός ότι ζούσε στο Τερματικό για την επιτυχημένη ταινία του.

Η παραμονή του στο αεροδρόμιο έληξε τον Ιούλιο του 2006 όταν αρρώστησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πήρε εξιτήριο τον Ιανουάριο του 2007 και αρχικά έμεινε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο υπό τη φροντίδα του Ερυθρού Σταυρού. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Mehran Karimi Nasseri πέθανε από έμφραγμα στις 12 Νοεμβρίου του 2022.

Δείτε το βίντεο:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα:.

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοίμαζε τα τρομακτικά «Βουνά της Τρέλας» του Λαβκραφτ – Βίντεο

Φωτογραφία εξωφύλλου

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr