Search
Close this search box.
Θεσσαλονίκη

​Επέτειος Πολυτεχνείου: Κλειστό το ΑΠΘ – Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αναμένεται να κορυφωθεί την ημέρα της επετείου.

Πολύ σημαντικά θα είναι τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην μπορούν ιδιώτες να χρησιμοποιούν τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα ως «εφαλτήρια» για επεισόδια.

 Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία θα αυξηθεί και θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει ή να διαταράξει την ειρήνη. Την Πέμπτη, επέτειο του Πολυτεχνείου, αστυνομικό ελικόπτερα και drones θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Αυτό θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπρόσθετα, η Υπηρεσία Τροχαίας θα απομακρύνει σταθμευμένα οχήματα σε περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητο. Σύμφωνα με τα καλέσματα που υπάρχουν, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης (17/11).

Κλειστό το ΑΠΘ λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, από το μεσημέρι της Τρίτης (15/11) έως και την Πέμπτη (17/11), δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα από την Τρίτη 15/11/2022 στις 15.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ.

Την Τετάρτη 16/11/2022 από τις 6.30 π.μ. έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ. δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Από την Τρίτη 15/11/2022 και ώρα 17.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 6.30 π.μ. απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων εντός του πανεπιστημιακού campus.

Διαβάστε περισσότερα:

Βραβεία Grammy 2023: Παρουσιάζουμε όλη τη λίστα των υποψηφίων – Βίντεο

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr